Nammi. Det er alt hvad jeg har at sige! Og så vil jeg gerne tilføje, at disse deller smager ligeså godt kolde som de gør varme - så de er rigtig gode til fx madpakken eller som en lille snack.

Ingredienser til ca. 20 dellerTil 4 person(er)
- Bacon i tern1 pakke
- Tørrede kikærter210 g
- Hvidløg3 fed
- Æg2 stk
- Cherry tomater6-7 stk
- Løg2 stk
- Boghvedemel4-5 spsk
- Frisk rød chili1 stk
- Korianderpulver3 spsk
- Salt og peber
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Kikærterne skal sættes i blød natten over. Først skal de skylles grundigt da der kan forekomme enkelte sten.
- Efter de har været i blød i mindst 12 timer, skal de skylles et par gange i rent og koldt vand. Dernæst skal de koge i ca. en time. Mht. hvor meget vand der skal i gryden, så skal der være omkring 1½ cm. mere vand end kikærter i gryden. Hæld vandet fra kikærterne når de har kogt færdigt.
- Steg bacontern på pande. De skal være dejlig sprøde og brune. Gem bacontern på en tallerken med køkkenrulle under til at suge fedt.
- Tag en skål og hæld kikærterne op i skålen og tilsæt hvidløg, løg, chili og tomater - blend med stavblender.
- Tilsæt så æg og blend videre. Kikærtemassen behøver ikke at være helt glat og klumpfri, den må gerne være lidt grov.
- Tilsæt bacontern, og rør rundt med en gaffel.
- Tilsæt dernæst korianderpulver, salt, peber og boghvedemel - og rør rundt med gaflen.
- Varm olie på pande ved middelvarme, og lav små deller. En spiseske er perfekt størrelse. Steg et par minutter på begge sider.
TIP: hvis du ikke kan li’ koriander, så kan du bruge fx frisk/tørret persille eller basilikum.
Jeg har lavet en salat som tilbehør: to gulerødder skylles og rives på rivejern, et æble skylles, kernehuset fjernes og æblet rives på rivejern, et stk. ingefær på 1 x 1 cm skrælles og rives på rivejern, en håndfuld grønne ærter, et skvat citronsaft.
Tags:blog, deller, falafel, hurigt, kikærter, mad opskrift, mad opskrifter, madblog, madblogs, madopskrift, madopskrifter, nemme opskrifter, nemt, opskrift, opskrifter, sundt