Kikærtedeller

Nammi. Det er alt hvad jeg har at sige! Og så vil jeg gerne tilføje, at disse deller smager ligeså godt kolde som de gør varme - så de er rigtig gode til fx madpakken eller som en lille snack.

Ingredienser til ca. 20 dellerTil 4 person(er)

  • Bacon i tern1 pakke
  • Tørrede kikærter210 g
  • Hvidløg3 fed
  • Æg2 stk
  • Cherry tomater6-7 stk
  • Løg2 stk
  • Boghvedemel4-5 spsk
  • Frisk rød chili1 stk
  • Korianderpulver3 spsk
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Kikærterne skal sættes i blød natten over. Først skal de skylles grundigt da der kan forekomme enkelte sten.
  2. Efter de har været i blød i mindst 12 timer, skal de skylles et par gange i rent og koldt vand. Dernæst skal de koge i ca. en time. Mht. hvor meget vand der skal i gryden, så skal der være omkring 1½ cm. mere vand end kikærter i gryden. Hæld vandet fra kikærterne når de har kogt færdigt.
  3. Steg bacontern på pande. De skal være dejlig sprøde og brune. Gem bacontern på en tallerken med køkkenrulle under til at suge fedt.
  4. Tag en skål og hæld kikærterne op i skålen og tilsæt hvidløg, løg, chili og tomater - blend med stavblender.
  5. Tilsæt så æg og blend videre. Kikærtemassen behøver ikke at være helt glat og klumpfri, den må gerne være lidt grov.
  6. Tilsæt bacontern, og rør rundt med en gaffel.
  7. Tilsæt dernæst korianderpulver, salt, peber og boghvedemel - og rør rundt med gaflen.
  8. Varm olie på pande ved middelvarme, og lav små deller. En spiseske er perfekt størrelse. Steg et par minutter på begge sider.

TIP: hvis du ikke kan li’ koriander, så kan du bruge fx frisk/tørret persille eller basilikum.

Jeg har lavet en salat som tilbehør: to gulerødder skylles og rives på rivejern, et æble skylles, kernehuset fjernes og æblet rives på rivejern, et stk. ingefær på 1 x 1 cm skrælles og rives på rivejern, en håndfuld grønne ærter, et skvat citronsaft.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger