Key lime pie

YAY! Jeg elsker jo vores lille kage i lag tema :D Her er mit bud på en kage i lag - nemlig denne smukke og friske key lime pie lavet af en sprød digestive kiksebund, kondenseret mælk og masser af lime. Den fungerer godt som et friskt pust på en lidt varm sommerdag.

Brug en tærteform på 22-24 cm.

IngredienserTil 8-12 person(er)

  • Digestive kiks250 g
  • Smør100 g
  • Kondenseret mælk400 g
  • Øko æggeblommer4 stk
  • Øko lime5

PyntTil 8-12 person(er)

  • Fløde2 1/2 dl
  • Øko lime2 stk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk kondenseret mælk, æggeblommer, skal og saft af 5 limes i en skål. Skallen må gerne være groft revet, da den skal sies fra efterfølgende. Jeg brugte et juliennejern.
  3. Lad massen trække i en halv til en hel time, så skallens smag trækker ud i fyldet.
  4. Smelt smøret og blend kiksene ultra fint.
  5. Bland de to ingredienser sammen og blend igen.
  6. Fordel kiksekrummerne i en tærteform (22-24 cm). Pres det godt sammen ved evt. at bruge et glas med en flad bund til at mase kiksene sammen. Sørg for at dejen også kommer lidt op ad kanterne.
  7. Bag bunden i 10 minutter og lad den blive helt kold.
  8. Når bunden er kold sigtes den kondenserede mælke masse. Fordel massen i bunden og bag igen i 20 minutter.
  9. Køl kagen af og pynt med flødeskum og tyndt skåret lime. Det smager super godt at presse den friske lime over kagen før den nydes.
Tags:, , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger