Kernerugbrød med surdej

Enormt lækkert kernerugbrød med surdej. Opskriften er Meyers, men jeg har modereret lidt i den, da jeg oplevede at der kom mug på mine kerner efter at have stået i blød et døgn, som hans opskrift beskriver. Men prøv dig frem ;)

Ingredienser til 1 brødTil 8 person(er)

  • Kogt vand3 1/2 dl
  • Knækkede rugkerner165 g
  • Solsikkekerner80 g
  • Hørfrø80 g
  • Surdej1 1/2 dl
  • Vand1/2 dl
  • Gær5 g
  • Rugmel300 g
  • Salt15 g

Fremgangsmåde

  1. DAG 1:
    Lav en fordej ved at opløse gæren i surdej og ½ dl. vand.
    Tilsæt 225 g. rugmel og rør det sammen. Dejen bliver enormt tør, men det er meningen.
    Sæt den med et klæde over på køkkenbordet til næste dag.
  2. DAG 2:
    Lav en ibløssætning af kernerne.
    Kog vandet og held det over kernerne. Det skal trække til det er stuetemperatur (ca. 1 time).
    Når temperatureren er rigtig blandes kernerne med fordejen og der tilsættes 75 g. rugmel og salt.
    Rør det godt sammen i et par minutter.
    Smør en 1,75 l. brødform med solsikkeolie og fordel dejen heri.
    Lad den efterhæve et lunt sted til den er dobbeltstørelse.
    Tænd ovnen på 180 grader og bag rugbrødet i ca. 1 time og 20 minutter.
    Ved brødet ud af formen og lad det køle af på en brødrist.

Få opskriften på Claus Meyers surdej her

Brødet kan holde sig i 3-4 dage i en pose på køkkenbordet. Nedfrysning er ikke en mulighed, da brødet vil smuldre af det.

Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger