Koldhævede kerneboller

Yum yum de her kerneboller er intet mindre end fantastiske. I min optik er der intet bedre end hjemmelavede boller i weekenden. Så det er efterhånden blevet en del af rutinen at sætte en gang koldhævede boller i køleren fredag aften. De her kerneboller er super lækre og kan holde sig hele weekenden :)

IngredienserTil 4-7 person(er)

  • Vand3 1/4 dl
  • Tykmælk1/2 dl
  • Gær7 g
  • Honning1/2 spsk
  • Olivenolie1/2 spsk
  • Hvedemel200 g
  • Salt7 g
  • Solsikkekerner25 g
  • Hørfrø25 g
  • Græskarkerner25 g
  • Fuldkorns Ølandshvede175 g

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vand og tykmælk i en stor skål. Tilsæt honning, olie, salt og hvedemel, og bland godt.
  2. Tilsæt alle kernerne og herefter fuldkorns Ølandshveden lidt ad gangen. Bland det godt og kom husholdningsfilm over skålen. Kom den på køl til dagen efter.
  3. Dagen efter tænd ovnen på 240 grader.
  4. Lav 7-8 boller med to spiseskeer og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Drys evt. med hørfrø, græskarkerner eller solsikkerkerner og bag dem i ovnen i 10-12 minutter.
Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger