Katalanske kødboller i intens tomatsauce

Virkelig lækre katalanske kødboller, som når de er formet, bare passer sig selv til de er færdige. Kødbollerne kan pryde et hvilket som helst tapasbord.

Ingredienser til 4, som tapasTil 4 person(er)

  • Rasp3 spsk
  • Tomatsaft (juice)4 spsk
  • Hakket oksekød150 g
  • Hakket flæskekød150 g
  • Løg1 stk
  • Revet muskatnød1/2 tsk
  • Hvidløg1 fed
  • Olivenolie3 spsk
  • Grøn peberfrugt, renset for kerner1 stk
  • Hakkede tomater1 dåse
  • Rødvin1 dl
  • Sukker1 tsk
  • Hakket bredbladet persille3 spsk

Fremgangsmåde

  1. Hæld tomatsaften over raspen og lad den trække et kvarters tid.
  2. Bland de to slags kød i det bløde rasp og rør rundt til det hele er en fin lind masse.
  3. Tilsæt salt, peber og muskat nød, efter for godt befindende.
  4. Riv hvidløgsfed og det halve løg i farsen og ælt det godt.
  5. Form nu farsen til små kødboller og steg den igennem ved medium varme. Læg kødbollerne til side, når de er færdige.
  6. Hæld lidt ny olie på kødbolle stegepanden og steg den sidste halvdel af løget blidt, til det er blødt, uden at ha taget for meget farve.
  7. Skær peberfrugten i tynde strimler og smid dem ned til løget.
  8. Hæld tomater, vin, sukker og og persille ved og lad det koge nogle minutter til alt er mørt.
  9. Læg til slut kødbollerne i saucen og varm igennem inden servering.

Ønsker man at bruge retten som hovedret skal mængerne fordobles.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger