Greasy kanelsnegle til kanelbollens dag

Jeg har en lillebror der elsker kanelsnegle. Så når det nu er kanelbollens dag i morgen, har jeg bagt disse lækre kanelsnegle med glasur til ham. Håber i bliver lige så glade for dem som jeg er! De er på ingen måde tørre, men derimod fyldt med lækker remonce og toppet med glasur!

DejTil 16 person(er)

  • Sødmælk2 1/2 dl
  • Gær25 g
  • Lille æg1 stk
  • Hvedemel500 g
  • Sukker75 g
  • Salt7 g
  • Kardemomme6 g
  • Smør75 g

FyldTil 16 person(er)

  • Blødt smør150 g
  • Sukker125 g
  • Kanel2 spsk

ToppingTil 16 person(er)

  • Sammenpisket æg
  • Glasur

Fremgangsmåde

  1. I en skål opløses gæren i den kolde mælk. Tilsæt æg, mel, sukker, salt og kardemomme, og ælt til dejen er glat og slipper skålen. Det tager ca. 20 minutter med en god el-mikser eller en røremaskine. Det er lang tid, men det gør en stor forskel for det endelig resultat.
  2. Kom små klatter smør i dejen og ælt igen i 20 minutter. Kom et viskestykke over og lad dejen hæve i 1 1/2 - 2 timer.
  3. Vend dejen ud på lidt mel og rul den ud så den er ca. 50x30 cm.
  4. Bland remoncen og fordel den i et tyndt lag på dejen. Rul dejen stramt, som en roulade og del den i ca. 16 stykker. Kom dem på to bageplader, giv dem et lille tryk og lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 2 timer.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Pensel sneglene med æg og bag dem i 13-15 minutter.
  7. Lad sneglene køle af og dekorer med glasur.
Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger