Søndag er ofte lig bagning i vores lille hjem. Disse kanelsnegle er fuldstændig uimodståelige. Så når du laver 30 styk skal der være nogen at dele dem med - ellers ender man med virkelig ondt i maven. Nøj de er lækre, saftige, bløde og SÅ usunde. En gang i mellem må man godt :p Kanelgiflerne er de samme som lagkagehusetet. Dog uden cremen - men det bliver de altså ikke dårlige af.

DejTil 15 person(er)
- Lunkent vand1 3/4 dl
- Gær35 g
- Sukker35 g
- Salt1 tsk
- Kardemomme1 tsk
- Æg2 stk
- Blødt smør35 g
- Hvedemel400 g
RemonceTil 15 person(er)
- Sukker200 g
- Blødt smør200 g
- Kanel35 g
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, salt, 1 æg, kardemomme og rør godt. Kom melet i lidt ad gangen. Tilsæt til sidst smørret og æld godt. Jeg brugte en røremaskine, men du kan sagtnes gøre det uden. Lad dejen hæve tildækket i en halv time.
- Bland alle ingredienserne til remoncen med en gaffel og sæt den til side.
- Når dejen har hævet færdig skal den ældes igennem igen. Del den herefter i tre og rul dem ud i ca. 15 gange 30 cm.
- Smør en tredjedel af remonce på hver af dem og fold siderne ind på den lang led så de overlapper hinanden og ligger i tre lag.
- Skær hver rulle ud i 10 stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Sæt dem til efterhævning i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 210 grader og pensl giflerne med et sammenpisket æg.
- Bag giflerne i 8-10 minutter til de er gyldne.
- Lad dem køle af på en bagerist og nyd dem lune.
Giflerne egner sig godt til fryseren.
Tags:bløde kanelgifler, kanelgifler, lagkagehusets kanelgifler, lækre kanelgifler, saftige kanelgifler