Verdens bedste kanelgifler

Søndag er ofte lig bagning i vores lille hjem. Disse kanelsnegle er fuldstændig uimodståelige. Så når du laver 30 styk skal der være nogen at dele dem med - ellers ender man med virkelig ondt i maven. Nøj de er lækre, saftige, bløde og SÅ usunde. En gang i mellem må man godt :p Kanelgiflerne er de samme som lagkagehusetet. Dog uden cremen - men det bliver de altså ikke dårlige af.

DejTil 15 person(er)

  • Lunkent vand1 3/4 dl
  • Gær35 g
  • Sukker35 g
  • Salt1 tsk
  • Kardemomme1 tsk
  • Æg2 stk
  • Blødt smør35 g
  • Hvedemel400 g

RemonceTil 15 person(er)

  • Sukker200 g
  • Blødt smør200 g
  • Kanel35 g

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, salt, 1 æg, kardemomme og rør godt. Kom melet i lidt ad gangen. Tilsæt til sidst smørret og æld godt. Jeg brugte en røremaskine, men du kan sagtnes gøre det uden. Lad dejen hæve tildækket i en halv time.
  2. Bland alle ingredienserne til remoncen med en gaffel og sæt den til side.
  3. Når dejen har hævet færdig skal den ældes igennem igen. Del den herefter i tre og rul dem ud i ca. 15 gange 30 cm.
  4. Smør en tredjedel af remonce på hver af dem og fold siderne ind på den lang led så de overlapper hinanden og ligger i tre lag.
  5. Skær hver rulle ud i 10 stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Sæt dem til efterhævning i 30 minutter.
  7. Tænd ovnen på 210 grader og pensl giflerne med et sammenpisket æg.
  8. Bag giflerne i 8-10 minutter til de er gyldne.
  9. Lad dem køle af på en bagerist og nyd dem lune.

Giflerne egner sig godt til fryseren.

Tags:, , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger