Kanelbrødet er for mig et minde om barndommen og en tur på Islev torv i frikvarterene. Med inspiration fra mange forskellige opskrifter har jeg nu lavet denne. Det er møg lækkert!

Ingredienser til dejTil 8 person(er)
- Blødt smør80 g
- Hvedemel200 g
- Grahamsmel100 g
- Sødmælk1 dl
- Gær20 g
- Æg1 stk
- Salt1 knivspids
- Korn fra vanilijestang1/2 stk
Ingredienser til fyldTil 8 person(er)
- Blødt smør100 g
- Marcipan, revet100 g
- Sukker100 g
- Kanel2 spsk
- Æble, revet1 stk
Fremgangsmåde
- Bland mel og smør i en skål.
- Lun mælken og blød gæren ud i den.
- Tilsæt vaniljekornene og pisk godt i det så kornene ikke ligger i klumper.
- Hæld det over melet og smøret og tilsæt æg, sukker og salt.
- Æld dejen grundigt til den er smidig og glat.
- Dejen sættes til hævning til den er dobbelt størrelse, hvilket tog ca. 1 1/2 time hos mig.
- Når hævningen er færdig forvarmes ovnen på 180 grader.
- Herefter mikses alle ingredienserne til fyldet.
- Det smøres på dejen som skal rulles ud så den ca. er 20 gange 45 cm.
- Nu kommer det sjove. Find pizza hjulet frem og skær dejen i 6 lige store stykker på den lange led.
- Herefter ligges alle "strimlerne" ovenpå hinanden og skæres igen i 6 lige store stykker.
- Til sidst ligges alle stykkerne, som de normalt ligger når man køber en pakke toastbrød, i en 1 liters brødform foret med bagepapir.
- Brødet sættes til hævning i 30 minutter og bages efterfølgende i ovenen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Tadaaa - et smukt og dejlig fedtet kanelbrød der er til at rive fra hinanden. Enjoy!