Pre-skåret kanelbrød med marcipan og æble

Kanelbrødet er for mig et minde om barndommen og en tur på Islev torv i frikvarterene. Med inspiration fra mange forskellige opskrifter har jeg nu lavet denne. Det er møg lækkert!

Ingredienser til dejTil 8 person(er)

  • Blødt smør80 g
  • Hvedemel200 g
  • Grahamsmel100 g
  • Sødmælk1 dl
  • Gær20 g
  • Æg1 stk
  • Salt1 knivspids
  • Korn fra vanilijestang1/2 stk

Ingredienser til fyldTil 8 person(er)

  • Blødt smør100 g
  • Marcipan, revet100 g
  • Sukker100 g
  • Kanel2 spsk
  • Æble, revet1 stk

Fremgangsmåde

  1. Bland mel og smør i en skål.
  2. Lun mælken og blød gæren ud i den.
  3. Tilsæt vaniljekornene og pisk godt i det så kornene ikke ligger i klumper.
  4. Hæld det over melet og smøret og tilsæt æg, sukker og salt.
  5. Æld dejen grundigt til den er smidig og glat.
  6. Dejen sættes til hævning til den er dobbelt størrelse, hvilket tog ca. 1 1/2 time hos mig.
  7. Når hævningen er færdig forvarmes ovnen på 180 grader.
  8. Herefter mikses alle ingredienserne til fyldet.
  9. Det smøres på dejen som skal rulles ud så den ca. er 20 gange 45 cm.
  10. Nu kommer det sjove. Find pizza hjulet frem og skær dejen i 6 lige store stykker på den lange led.
  11. Herefter ligges alle "strimlerne" ovenpå hinanden og skæres igen i 6 lige store stykker.
  12. Til sidst ligges alle stykkerne, som de normalt ligger når man køber en pakke toastbrød, i en 1 liters brødform foret med bagepapir.
  13. Brødet sættes til hævning i 30 minutter og bages efterfølgende i ovenen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Tadaaa - et smukt og dejlig fedtet kanelbrød der er til at rive fra hinanden. Enjoy!
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger