Jeg er så heldig at have fødselsdag i december, så derfor blev mine kollegaer også forkælet med denne lækre julekrydderkage med hvid chokolade og kanel trøffel. Jeg fandt denne lækre opskrift på Piskeriset.dk, som er en fantastisk blog a søge inspiration på.

IngredienserTil 20 person(er)
- Sukker350 g
- Smør250 g
- Æg6 stk
- Hvedemel300 g
- Bagepulver2 tsk
- Frisk ingefær2 tsk
- Stødte nelliker2 tsk
- Stødt kanel4 tsk
- Letmælk3 dl
Hvid chokolade og kanel trøffelTil 20 person(er)
- Fløde4 1/2 dl
- Hvid chokolade300 g
- Stødt kanel2 1/2 tsk
Fremgangsmåde
- Hak chokoladen og kom det i en skål sammen med kanelen til trøflen.
- Kog fløden op og hæld den over chokoladen mens du rør rundt til den er smeltet. Skulle det ske at kanelen klumper, kan du vælge at si den over i en anden skål.
- Sæt den på køl i tre timer.
- Tænd ovnen på 190 grader.
- Kom sukker og smør i en skål og pisk det let og cremet.
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk det godt igennem hver gang.
- Rør ingefær i, hvorefter du tilsætter mel, bagepulver, nelliker og kanel og rører det til en glat dej mens du tilsætter mælk.
- Hæld dejen i en brædepande beklædt med bagepapir og bag den i 40 minutter.
- Når trøflen har trukket færdigt i køleskabet og kagen er kølet ned, skal du piske trøflen mere stiv med en elpisker.
- Derefter fordelens den på kagen, som sættes på køl til den skal spises.