Julekrydderkage med hvid chokolade og kanel trøffel

Jeg er så heldig at have fødselsdag i december, så derfor blev mine kollegaer også forkælet med denne lækre julekrydderkage med hvid chokolade og kanel trøffel. Jeg fandt denne lækre opskrift på Piskeriset.dk, som er en fantastisk blog a søge inspiration på.

IngredienserTil 20 person(er)

  • Sukker350 g
  • Smør250 g
  • Æg6 stk
  • Hvedemel300 g
  • Bagepulver2 tsk
  • Frisk ingefær2 tsk
  • Stødte nelliker2 tsk
  • Stødt kanel4 tsk
  • Letmælk3 dl

Hvid chokolade og kanel trøffelTil 20 person(er)

  • Fløde4 1/2 dl
  • Hvid chokolade300 g
  • Stødt kanel2 1/2 tsk

Fremgangsmåde

  1. Hak chokoladen og kom det i en skål sammen med kanelen til trøflen.
  2. Kog fløden op og hæld den over chokoladen mens du rør rundt til den er smeltet. Skulle det ske at kanelen klumper, kan du vælge at si den over i en anden skål.
  3. Sæt den på køl i tre timer.
  4. Tænd ovnen på 190 grader.
  5. Kom sukker og smør i en skål og pisk det let og cremet.
  6. Tilsæt et æg ad gangen og pisk det godt igennem hver gang.
  7. Rør ingefær i, hvorefter du tilsætter mel, bagepulver, nelliker og kanel og rører det til en glat dej mens du tilsætter mælk.
  8. Hæld dejen i en brædepande beklædt med bagepapir og bag den i 40 minutter.
  9. Når trøflen har trukket færdigt i køleskabet og kagen er kølet ned, skal du piske trøflen mere stiv med en elpisker.
  10. Derefter fordelens den på kagen, som sættes på køl til den skal spises.
Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger