Kirsebær og chokolade kage

Jeg kan kun sige én ting om denne kage: den smager virkelig godt og smelter på tungen. Jeg har valgt at farve kagecremen med lidt rød farve, ønsker du den i en anden farve tilsætter du blot denne, eller du kan lade være og have den hvid - sæt dit eget touch på den!

Marcipan konfekt med brændte mandler

En hyggelig weekend i december er god at bruge på at lave lidt lækker konfekt. Jeg valgte at lade kreativiteten få frit spil, og ud af nogle få enkle ingredienser lavede jeg en lækker, blandet konfekt tallerken. Denne opskrift skal mest ses som inspiration til dit eget lækre konfekt fad.

Kirsebær og vaniljekage

Får du gæster til advent, kan du overraske dem med denne smukke kirsebærkage med vanilje buttercream. Man bliver glad både af spise og se kagen. Vi får en del kirsebær indenbors til jul, men hvorfor ikke bruge dem på en lidt anderledes måde?

Julehjerter med hindbærmarmelade

Disse småkager kalder jeg for julehjerter, og du kan skabe din helt egen opskrift ved at vælge en anden udstikker form og yndlings marmelade. Jeg valgte at lave hjerterformede småkager med hindbærmarmelade, som er med til at give dem en god syrlig smag og flot look.

Alternativ risalamande

Hvis du er ved at være træt af traditionel risalamande her op til jul, er der hjælp at hente... Her har du et bud på en alternativ risalamande, hvor du stadig får kirsebærsauce, den bløde og cremede konsistens og den "crunchy" masse. Faktisk opstod denne opskrift helt naturligt, da jeg havde en masse rester fra mine tidligere opskrifter. Knas blandingen er fra min æblekage og den hvide chokoladecreme er fra Tranebærkagen. Når man sætter de to ting sammen, med lidt kirsebær sauce til, får du denne alternative risalamande!

Tranebærkage med hvid chokolade

Jeg er vant til at bruge tørret tranebær i madlavning men havde aldrig tænkt tanken om at bruge det i en kage, indtil i dag! Det var en perfekt sammensætning at lave en kage med den syrlig smag i kombination med den lækre hvid chokolade creme. En sikker vinder i juletiden til du får gæster og vil servere noget lidt anderledes.

Nemme pebernødder

Jeg er slet ikke vild med de pebernødder man kan købe ude i butikkerne. Faktisk er jeg slet ikke vildt med pebernødder! Jeg kastede mig dog alligevel ud i dette projekt, fordi det så ud til at være et hyggelig mor-datter-bage-projekt! Det endte dog med, at pebernødderne smagte SÅ godt, at jeg spiste det meste af dem. Så nogle gange skal man bare give det en chance...

Flødeboller med appelsin og brændte mandler

Årh de er gode de her flødeboller. De har en frisk smag af appelsin, en crunchy bund af marcipan og brændte mandler, og et lækkert knækkende overtræk af mørk chokolade. De er et must try hvis du er en vaske ægte juleelsker. :) Hvis du ikke har en opskrift på brændte mandler kan du finde den her. Inspirationen til disse lækkerheder er fundet hos den evigt kreative Chocolat. Tjek endelig hendes blog ud. Man kan kun blive inspireret af den.

Havregrynskugler

Når det er december måned laver vi virkelig mange havregrynskugler i vores lille familie. Der er kun EN opskrift der dur - og det er Muttis. MUMS!

Banan og pekan cupcakes

Banan og pekannødde cupcakes har et lille twist af jul. Det er ikke en helt traditionel juledessert, men kan helt klart anbefales! Kanelen i disse cupcakes gør dem julet og samtidig har de en lækker smag af banan og pekannødder.

Brændte mandler

Vi skyder vores julekalender i gang med en klassiker. En klassiker som man ikke kan komme udenom i julen, hvadenten man møder duften af dem på en tur på Strøget eller man er overskudsagtig og laver dem selv. Satser du på at lave dem selv kan du få opskriften på brændte mandler her :)

Æbleskiver med æbler og marcipan

Jeg har altid undret mig over, hvorfor i al verden æbleskiver bliver kaldt æbleskiver. Det har som udgangspunkt intet med æbler at gøre og de er i hvert fald slet ikke skåret i skiver. Nåh, men her er min version af de lækre æbleskiver er der rent faktisk er æbler i - og lidt marcipan. :) De er super gode og kan helt sikkert anbefales.

Vaniljekranse

Jeg elsker vaniljekranse. Disse er nok dem der kommer tættest på dem min elskede momse altid har lavet til mig. Opskriften er Mette Blomsterbergs og kan findes her.

Nougat toppe med hasselnødder

Hvis der er noget jeg elsker ved julen er det nougat. Her er nougaten forenet med lækre hasselnødder og lys chokolade. De smager fantastisk sammen med en kop kaffe eller et glas mælk.

Marcipan smørrebrød

Jeg husker at min farmor altid lavede disse omkring jul, og nu har jeg altså forsøgt at gøre hende kunsten efter. Det var ikke helt nemt må jeg erkende, men meget hyggeligt og sjovt alligevel :)

Jødekager

Siden jeg var helt lille, har der altid været julebag i december måned - og en af mine klare favoritter er jødekagen. Denne gang blev det en kombination af min mormors opskrift og hvad jeg ellers lige følte der skulle i. Men én ting er sikkert - de smager skønt!

Jule myslikager

Lækre og sprøde myslikager med chokolade og et strejf af kanel. Et super godt alternativ til den klassiske chokolade/cornflakeskage :)

Orangetrøfler

For mig består en stor del af julen af clementiner. Derfor har jeg lavet disse lækre orangetrøfler med skal af clementiner. Nomnomnom!

Hvide lakridsmåner

Denne opskrift på marcipankonfekt med hvid chokolade og lakridspulver, er en jeg selv har fundet på, og som er meget nem til når man lige er lidt lækkersulten efter noget konfekt, eller skal bruge noget nemt og lækkert at byde sine gæster.

Risalamande forklædt som ris a la tiramisu

Hmm klassisk julefrokost med et twist... Min klassiske risalamande er her forklædt som ris a la tiramisu og er inspireret af Grød. Jeg har dog tilføjet alkohol, mandler og mere chokolade og jeg må indrømme jeg er fan. Opskriften her er laktosefri, men du kan nemt erstatte den laktosefri mælk og fløde med almindelige mælkeprodukter.

Snaps med Honning

Hjemmelavet snaps med honning. Bunden er en klar brøndum - tilsat honning. Honningen overtager fuldstændig snapsen, hvilket gør den til en meget "let drikkelig" snaps - husk at virkningen stadig er den sammen som en normal snaps.

Kreativ tunmousse

Til hver julefrokost de sidste mange år har jeg ALTID medbragt tunmousse. Og det tænker jeg lidt at der er en grund til ;) Den har i hvert fald altid været meget populær. Denne gang har jeg prøvet at servere den på en lidt mere kreativ måde.

Rødkålssalat med klementiner

Jeg kan ligeså godt indrømme, at jeg ikke er den store julefrokost-spiser eller -tilhænger. Derfor aner jeg virkelig intet om julefrokoster.. udover, at der spises svin, leverpostej og frikadeller - og at snaps er en vigtig del af det. Jeg stod i Netto og tænkte "hm.. hvad kan jeg bruge til at lave en salat?" - og her er resultatet. En frisk juleinspireret rødkålssalat med klementiner, granatæble og ristede hasselnødder.