Jødekager

Siden jeg var helt lille, har der altid været julebag i december måned - og en af mine klare favoritter er jødekagen. Denne gang blev det en kombination af min mormors opskrift og hvad jeg ellers lige følte der skulle i. Men én ting er sikkert - de smager skønt!

Ingredinser til ca. 100 stk.Til 50 person(er)

  • Hvedemel500 g
  • Becel350 g
  • Flormelis180 g
  • Æg2 stk
  • Bagepulver1/2 tsk
  • Kanelsukker
  • Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienserne kommes i en skål og æltes godt sammen, til man har en ensartet dej. Dejen kan med fordel stille i køleskabet i et par timer, så bliver den lettere at arbejde med, men det fungerer også fint at lave kagerne med det samme.
  2. Drys mel ud på bordet. Del dejen i 3-4 stykker og rul disse ud til en lang pølse. Skær pølsen i små stykker (ca. lige store) og rul stykkerne til kugler, som efterfølgende trykkes flade og sættes på en bageplade.
  3. Pensl småkagerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker.
  4. Bag småkagerne i ca. 8 minutter ved 200 grader - og vupti så er der julebag! :)
Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger