Ingefærtærter

Jeg har været så heldig, at erhverve mig en ny og lækker bagebog fra Nyt Nordisk Forlag. Den hedder Bageopskrifter fra hele verden og er skrevet af Edward Gee. Bogen har et forgyldt omslag og har en lidt anden opskriftsinddeling end man er vant til. Opskrifterne er nemlig inddelt i lande. Så har du lyst til en New York Cheesecake finder du den under Amerika, og skal du bage kanelsnegle er de at finde under Skandinavien. Den er perfekt, hvis man gerne vil inspireres af klassiske bageopskrifter fra forskellige lande. Jeg har testet en opskrift på ingefærtærter fra Asien. Jeg er virkelig vild med ingefær, og elsker den spicy smag sammen med det søde. Så denne opskrift er lige sagen. Jeg har været så heldig, at få lov at dele opskriften med jer her på bloggen.

IngredienserTil 8 person(er)

  • Ingefærsmåkager200 g
  • Smuttede mandler50 g
  • Smeltet smør100 g
  • Piskefløde3 dl
  • Flødeost100 g
  • Appelsinsaft4 spsk
  • Formelis2 spsk
  • Appelsinskræl fra øko appelsin1 stk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Blend småkagerne sammen med mandlerne samtidig med at du smelter smørret i en gryde ved svag varme. Ingefærsmåkagerne viste sig at være lidt svære at støve op. Jeg endte med at finde nogle i Irma med citron. Og det kan altså sagtens fungere :)
  3. Bland småkage- og mandelkrummerne med det smeltede smør, og mas det med en ske ned i små tærteforme på ca. 7,5 cm i diameter.
  4. Bag tærtedejen i ca. 15 minutter.
  5. Lad det køle af mens du laver flødefyldet.
  6. Pisk forsigtigt piskefløde, flødeost, appelsinsaft, og flormelis til det laver bløde toppe.
  7. Når de små tærter er kølet helt af, kommes flødefyldet i så det former en fin top. Du kan med fordel bruge en sprøjtepose.
  8. Riv appelsinskal over og sæt dem på køl til de skal nydes.
  9. Pynt evt. yderligere med lidt friske bær.
Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger