Ingefærsuppe med risnudler

For noget tid siden var jeg så heldig at få fingrene i en pakke Clearspring Hatcho Miso fra naturesource.dk, og miso kan jo bruges til alle mulige retter! Denne lækre ingefærsuppe er en af dem. Udover at være super nem at lave, er den perfekt til det danske efterårsvejr - den varmer din mave og dit hjerte <3 Og den er faktisk ikke stærk.

IngredienserTil 4 person(er)

  • Olie til stegning
  • Ingefær150 g
  • Store løg2-3 stk
  • Gulerødder300 g
  • Fond (kylling, grøntsags el. kalv)2,5 l
  • Miso1,5 spsk
  • Babymajs200 g
  • Ærter2 dl
  • Forårsløg1 bundt
  • Bønnespirrer 1 håndfuld
  • Risnudler250 g
  • Kokosmælk1 dåse

Fremgangsmåde

  1. Skræl ingefæren og snit den fint sammen med løg og gulerødder, steg på pande med olie indtil løgen begynder at blive gennemsigtig.
  2. Tilsæt fond og miso og lad det simre under låg i 20 minutter.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og kog færdig i 2-3 minutter.
  4. Server med det samme!

Miso er en gæret masse, som fremstilles af sojabønner, ris eller byg, og der tilsættes havsalt og vand.

Der findes mange varianter af miso, afhængig af hvilke mikroorganismer der er brugt til gæringen, hvor længe produktet har gæret, og hvilken eller hvilke kornarter der er anvendt. Miso kan fx også være tilsat japansk mynte (shiso), som giver den en smuk grøn farve. Miso bruges meget i japansk mad og findes både som krydderi og bouillonekstrakt. Det anvendes til supper og i dip og dressinger. Og så er der den hvide miso, som er let gæret med lidt salt og kan bruges til desserter.

Den mørke miso som er brugt til denne ret hedder Hatcho Miso og er lavet af fermenterede, hele sojabønner, vand, havsalt og ristet bygmel – og kan købes i helsebutikker eller her.

Håber I kan li’ den :)

Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger