Ingefærchokoladeis

Denne is er intet mindre end fantastisk. Den er lavet på den lækreste økologiske chokolade fra Seed and Bean. Chokoladen er tilmed fairtrade og tager hensyn til miljøet. En hyggelig detalje ved emballagen er sølvpapiret, der ligner det almindelige, men som faktisk er fremstillet af plantefibre, som er let nedbrydelige i naturen. Det er da win win i mine øjne. Chokoladen er på 58% og har en fantastisk smag af ingefær. Enhver chokoladeis-elsker skylder sig selv at prøve denne opskrift!

IngredienserTil 2 person(er)

  • Vaniljestang1/2 stk
  • Sødmælk1 1/2 dl
  • Fløde1 dl
  • Flydende honning1/2 spsk
  • Sukker1 dl
  • Æggeblommer3 stk
  • Seed and Bean chokolade med ingefær65 g

Fremgangsmåde

  1. Fjern kornene fra den halve vaniljestang og kog både korn og stang med mælk, fløde og honning. Fjern gryden fra kogpladen så snart den har kogt op.
  2. I en anden skål piskes sukker og æggeblommer sammen til en cremet og luftig masse.
  3. Hæld forsigtigt flødeblandingen ned i æggemassen i en tynd stråle mens der piskes kraftigt.
  4. Det hele hældes op i gryden igen og koges langsomt op til det er 85 grader - brug evt. et stegetermometer. Har du ikke sådan et så skal massen begynde at tykne før den er klar. Det er vigtigt massen ikke kommer op og koge!
  5. Chokoladen hakkes forholdsvis fint og kommes i en skål. Hæld ismassen over og rør rundt til det er smeltet.
  6. Sæt blandingen på køl og kør den derefter på en ismaskine. Har du ikke sådan en kan den komme i fryseren, og med jævnlig omrøring skal den nok blive god.

Har du ikke set Seed and Bean chokoalde før så ved jeg at det kan købes online hos Naturesource, og kan ofte findes i diverse helsekost butikker.

Tags:, , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger