Indisk lammekarry

"Hurry hurry hurry. Buy my rice and curry. Buy 1 for 2, special price for you". - Dr. Bombay. Glædelig langfredag :D

Masala ingredienserTil 6 person(er)

  • Fennikelfrø2 spsk
  • Korianderfrø2 spsk
  • Spidskommen2 spsk
  • Bukkehornsfrø (kan købes i Matas eller undlades)1/2 spsk
  • Sorte peberkorn1/2 spsk
  • Nellike1 stk
  • Kanelstang1/2 stk
  • Kardemommekapsler2 stk

Ingredienser til karrypastaTil 6 person(er)

  • Skrællet, frisk ingefær5 cm
  • Store løg2 stk
  • Hvidløg10 stk
  • Frisk chili med frø2 stk
  • Friske koriander1 bundt

Andre ingredienserTil 6 person(er)

  • Olie2 spsk
  • Hakkede tomater2 stk
  • Grøntsagsfond3 dl
  • Lammekød, skåret i tern1,5 kg
  • Frisk mynte1 håndfuld
  • Frisk koriander1 håndfuld
  • Yoghurt naturel3 dl
  • Salt og peber
  • Limesaft

Fremgangsmåde

  1. Lets do this! Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Start med at steg alle krydderierne til masalaen på en pande til de afgiver deres aromaer. Det tager ikke mere end et par minutter.
  3. Tag dem af panden og lad dem køle af i en morter. Knus krydderierne til pulver og sæt det til side.
  4. Karrypasta ingredienserne kommes i en blender og blendes til det bliver en glat pasta. Der kan tilføjes vand hvis det ønskes.
  5. Opvarm en gryde der kan tåle at komme i ovnen og tilsæt olien. Steg karrypastaen af og rør jævnligt.
  6. Tilsæt tomaterne og fond kog det op. Sæt låg på gryden og sæt den i ovnen i 1 1/2 time. Det bringer intensiteten frem i retten.
  7. Brun lammekødet af i olie og tilsæt det til gryden med karrysaucen.
  8. Sæt gryden tilbage i ovnen og lad det stå et par timer mere eller til kødet er mørt.
  9. Tilsæt nu frisk koriander og mynte.
  10. Tag retten af blusset og tilsæt yoghurten.
  11. Smag til med salt, peber og limesaft.

Retten serveres med basmatiris og naan brød.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger