På indisk betyder dahl bønner og linser. Her er en lækker sydindisk dahl af grønne linser og lækre indiske krydderier.

IngredienserTil 6 person(er)
- Grønne linser550 g
- Flåede tomater3 dåser
- Løg1 stk
- Olie1 dl
- Madraskarry4 spsk
- Spidskommen1 spsk
- Ingefær1 spsk
- Kardemommekapsler6 stk
- Hvidløg6 fed
- Citronsaft
- Salt og peber
TilbehørTil 6 person(er)
- Drænet yoghurt
- Koriander
- Naan brød
- Evt. mango chutney
Fremgangsmåde
- Hak løget og svits det i olie til det er gennemsigtigt. Tilsæt alle krydderierne. Husk at give kardemommekapslerne en tur i morteren, så de åbner sig.
- Tlsæt de flåede tomater og bring det i kog. Når det koger tilsættes linserne (Hvis der mangler væde dækkes linserne med vand).
- Lad linserne koge sig møre i ca. 1 ½ time.
- Smag til med citron, salt og peber.
- Server med hakkede koriander, yoghurt, naan brød og evt. mango chutney.