Hvide lakridsmåner

Denne opskrift på marcipankonfekt med hvid chokolade og lakridspulver, er en jeg selv har fundet på, og som er meget nem til når man lige er lidt lækkersulten efter noget konfekt, eller skal bruge noget nemt og lækkert at byde sine gæster.

Ingredienser til ca. 18 stk.Til 6 person(er)

  • Marcipan150 g
  • Hvid chokolade100 g
  • Rålakridspulver1-2 tsk

Fremgangsmåde

  1. Skær marcipanen i ca. ½ cm tykke skiver, måske lige en anelse tykkere. Hvis marcipanen ikke allerede er formet som en rund rulle, så rul den evt. lige lidt. Skær efterfølgende marcipanskiverne over i halve, så de kommer til at ligne måner.

  2. Tag den hvide chokolade og hak den i mindre stykker. Kog lidt vand i en gryde og smelt chokoladen på en tallerken over vandbad. Vend marcipan-halvmånerne på tallerkenen med to teskeer, så der kommer ckokolade på begge sider, og på kanterne, og løft dem derefter op på et stykke madpapir eller bagepapir.

    OBS: Jeg har prøvet at lave dem med to forskellige slags hvid chokolade og kan nu erfare at der er stor forskel på dyr og billig. Så for jeres egen nemheds skyld - brug lidt ekstra penge og køb den dyre ;)

  3. Man kan sagtens nå at lave nogle stykker inden ckokoladen stivner, og så drysse lakridspulver på nogle stykker af gangen. Put dem op på en tallerken mens de stadig er på madpapiret, og stil dem i køleskabet i et par timer.

  4. Hvis der er noget hvid chokolade tilbage kan man evt. lige tage og vende nogle mandler i resten, lægge dem enkeltvis på madpapiret og drysse dem med lidt lakridspulver.

    Velbekomme :)

Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger