Hvide asparges med rejer

Jeg elsker asparges. Så er det sagt! Og lige præcis her i juni måned er den hvide asparges i sæson, så det bliver udnyttet i fulde drag. Retten er über nem og en fantastisk forret før grillmaden eller lignende. Skovsyre er i øvrigt en overset krydderurt. Derfor bliver de hvide asparges og rejerne akompanjeret af en skovsyre vinaigrette. Den smager intet mindre end fantastisk og giver det lækkert syrligt modspil til rejerne.

IngredienserTil 2 person(er)

  • Hvide asparges300 g
  • Rejer200 g

Skovsyre vinaigretteTil 2 person(er)

  • Skovsyre3 tsk
  • Olie1 tsk
  • Dijon sennep1/2 tsk
  • Vand1 tsk
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hold aspargesen i hver sin ende og bøj den forsigtigt. Aspargesen vil knække hvor det trævlede stykke kommer og dermed slipper du for seje aspargesstykker i din mad.
  2. Skræl hele aspargesen undtagen hovedet og kog dem i letsaltet vand i 5-7 minutter. Hæld koldt vand over dem efterfølgende. Det stopper kogningen og sikrer en sprød asparges.
  3. Imens hakkes skovsyren fint. Du kan sagtens bruge stilken også. Når det er hakket skal det ca. svare til 3 tsk. fulde. Bland skovsyren med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
  4. Skær den færdigkogte asparges i halve og fordel dem på to tallerkner. Fordel rejerne og dryp lidt dressing over.
  5. Server evt. med lidt brød til.
Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger