Broccolisalat med miso og ingefær

Da jeg var gravid så jeg Louisa Lorang lave den her salat på Go' Appetit.. og lige siden har jeg tænkt "dét skal jeg lave!!" - så da jeg var så heldig at få en pakke Clearspring Hatcho Miso fra naturesource.dk tænkte jeg med det samme "broccolisalaten!". Så nu, 4 måneder efter, har jeg ENDELIGT fået lavet den her supre lækre og sprøde broccolisalat med miso, ingefær, lime og ristede sesamfrø.

Fyldt kylling med æbler

I Aserbajdjan spiser vi en del kylling og især fyldt kylling i alle nuancer. I mange opskrifter vil man se, at fyldet indeholder forskellige typer nødder, rosiner eller generelt tørret frugter. Jeg valgte at lave fyldet med friske æbler, fordi jeg havde nogen gode madæbler i køleskabet. Blandingen af 2 forskellige slags løg, æbler, valnødder og granatæblesirup giver en rigtig god balance i fyldet, som gør kyllingen både saftig og giver en rigtig god smag. Det er meget almindeligt at man laver ris til denne ret hvor man også kommer karry og safran i risene, så de får både smagen og et gullige look.

Kyllingegryde

Kylling med tomat, gulerødder og chili. Yum Yum. En velsmagende simreret som slår igennem hver gang.

Æggesandwich med rejer

Meget moderne udgave af en sandwich med æg og rejer! Jeg laver jo ret meget mad med kun æggeblommen.. 'hvad skal man så bruge æggehviderne til?' tænkte jeg.. jamen den skal man da bruge til en æggesandwich! p.s. du kan også bruge hele æg

Eiks Huevos Rancheros

Huevos Rancheros er en spansk morgenmadsret. Den laves oprindeligt på en hulens masse peberfrugter, tomater, chili osv., men jeg kan ikke tåle peberfrugter, så derfor er den Eik-ish. Huevos Rancheros er fantastisk om morgenen, til frokost eller som aftensmad.

Tomatsuppe med rejer

Dejlig hjertevarmende tomatsuppe med rejer. Tomatsuppe er i sig selv super simpel at lave, men den får lige et ekstra kick når du tilsætter chili - og så bliver den også liiiige den ekstra smule lækker med rejer.

Fiskepakker med torsk og grønsager

Lækre og nemme fiskepakker med en dejlig smag af citron og dampede grønsager. Kan serveres både som forret og hovedret. Så kan mængderne naturligvis bare justeres lidt. Her passer mængden fint til en hovedret med lidt tilbehør til, i form af mos og lidt brød. Til forret kan de med fordel serveres med lidt hjemmelavet krydderurte dressing til.

Indbagt farsbrød

Temaet er 'mad i pakker', og hvad kan man finde på at pakke ind? Farsbrød er godt - og det er indbagt farsbrød bestemt også. Denne gang blev det med en masse champignoner, løg og hvidløg og det var et stort hit :o)

Laksepakke

Når man er på barsel, har man brug for hurtig mad, der selvfølgelig også er lækker! Det fede ved fisk, udover at fisk selvfølgelig er smaddersund og i Danmark spiser vi generelt ALT for lidt af det, så er den ret hurtig at tilberede! Jeg elsker laks, så derfor har jeg valgt denne fisk til denne uges tema.

Vietnamesiske forårsruller med oksekød

I denne uge har vi tema et gennemgående tema på bloggen. Temaet er Mad i pakker.

Vietnamesiske forårsruller er friske forårsruller pakket ind i rispapir. Jeg laver dem ofte når jeg har rester tilbage. Her havde jeg fx noget af en lækker bøf tilbage og valgte at skære den ud som fyld. Det er jo kun fantasien der sætter grænser. Alt kød og fisk er velegnet, så bruge det som et alternativ til pitabrød eller salat.

Indisk dahl

På indisk betyder dahl bønner og linser. Her er en lækker sydindisk dahl af grønne linser og lækre indiske krydderier.

Bombay curry med kylling og kikærter

Super lækker bombay curry med smagen af indien. Måske undrer du dig over hvor karryen er i opskriften. Karry er et blandingskrydderi, som blandt andet indeholder nedenstående krydderier. Det skal smages og nydes præcis som det er.

Børnevenlig chili con carne med mørk chokolade

Selvom kulden måske ikke har sat sig fast i Danmark endnu, så hører chili con carne sig i den grad vinteren til. Chili con carne er en lækker simreret man får varmen af. Denne opskrift er inspireret af både Jamie Oliver og Brødrene Prices chili con carne.

Mørbradgryde

Denne ret minder mig på mange måder om min mormor. Hvert eneste år på hendes fødselsdag, blev hele familien inviteret på mørbradgryde, så nu ville jeg prøve at gøre hende kunsten efter, på trods af jeg aldrig nåede at få hendes opskrift. Men men men, denne version blev ganske vellykket, hvis jeg selv skal sige det, og så er den selvfølgelig fri for mælkeprodukter.

Wok med svinekød og oystersauce

Ingefærsvin er en super nem hverdagsret der ikke tager mere end en halv time at bikse sammen. Egenligt er det der tager mest tid, at snitte grøntsagerne. Jeg elsker smagen af ingefæren, de sprøde løg, bløde kantareller og søde oystersauce.

Krydret og cremet rodfrugt-tomatsuppe

Det var igen tid til at tømme lidt ud i køleskabet, og ud af det kom der denne dejlige efterårssuppe. Jeg er stor fan af tomatsuppe, men nogle gang bliver det også bare lidt for meget det samme. Jeg synes derimod også at rødbedesuppe bliver lige en anelse for pink og gennemtrængende i smagen. Derfor synes jeg at denne suppe jeg har fundet på her, er et rigtig godt alternativ. Jeg håber I vil synes om den :)

Græskarsuppe

Når det nu snart er Halloween og supermarkederne bugner af store flotte græskar, ja så får en kreativ sjæl som mig lyst til at skære et fint lille pynte-græskar. Det har jeg faktisk ikke rigtig gjort før (af hvad jeg mindes). Så i en alder af 29, må det vist være på tide ;) Samme tid kan man så ligeså godt eksperimentere lidt med en græskarsuppe også...

Svampesuppe med persille og bacon knas

Jeg kan virkelig mærke at efteråret er kommet. Vinden er kold og hænderne fryser konstant. For mig er der ingen bedre måde at varme sig på end suppe. Her en af mine yndlingssupper: Svampesuppe piftet op med persille og bacon. Yum yum!

Filippinsk æg suppe

Jeg har brækket to fingre på højre hånd, og jeg er max højrehåndet, så jeg er en lille smule handicappet når det kommer til dagligdags gøremål, så som madlavning. Denne suppe er fantastisk nem at lave, du kan faktisk lave den med en hånd - og så er det en af de supper der varmer dig om hjertet <3

Kartoffelsuppe med rodfrugter

Supper har altid været et hit i mit barndomshjem, og denne kartoffelsuppe med rodfrugter har derfor været serveret adskillige gange, når vinteren raser udenfor (.. og når det er muligt at købe lækre rodfrugter i butikkerne), og bringer derfor mange minder frem i mig. Suppen kan serveres som den er, med brød, med krydret pandestegte kødstykker - eller hvad man ellers har lyst til :o)

Blomkålspizza med chorizo

Denne pizza overraskede mig utrolig meget. Det er nok noget af det tætteste jeg er kommet på en paleopizza der minder om rigtig pizza. Og så smager den ikke for meget af blomkål. Den er faktisk bare rigtig lækker.

Bacon Pizza

Jeg havde min lillesøster på besøg for noget tid siden, og vi er begge to ret glade for bacon. Vi fik derfor den GENIALE idé, at lave en pizza hvor bunden er lavet af bacon!

Frokost calzone

En calzone hører sig til et hvert pizza tema. Pizzaen er super sprød på toppen og har en blød og fedet midte. Det kan næsten ikke blive bedre end det - i hvertfald ikke hvis tømmermændene banker på døren. Disse er lavet som en frokostversion, hvor de har halv størrelse af en normal pizza.

Spinatpizza

Ugens tema hedder pizza og derfor vil vi meget gerne bidrage med denne lækre spinatpizza, som er blevet et hit her hos os - så det håber vi også den bliver hos jer :o)

Proteinpizza med “Spicy meatballs”

Dette var et forsøg på at kombinere en lidt sundere udgave af en pizza, med min yndlings pizza fra vores lokale pizzeria. Og det er så endt ud i denne; en pizzabund uden mel, med masser af protein, og så med en efterligning af Fabio's "Spicy meatballs" ovenpå.

Mors sommergryde

Det her er en af min mors klassikere som ofte serveres for vores lille familie. Sommergryde er specielt blevet et hit hos min kære lillebror. Sommergryde betyder ikke den kun kan laves om sommeren. Den er nøjagtig ligeså velsmagende om vinteren, hvor den måske hører sig bedre til, fordi det er en lidt tung ret.

Jack Daniels marineret svinemørbrad

Grill sæsonen har nået sidste kapitel for i år - og denne marinade er endeligt blevet som ønsket. Resultatet er en karamel-røget burbon smag, der snildt kan justeres i styrke alt efter hvor meget burbon man er til.