Kylling i tomatsovs med mozzarella topping

Bloggen har stået stille i noget tid. Og hvorfor har den så det? Jeg har været i gang med et større byggeprojekt, og er nu endelig flyttet ind i mit fine nye hus. Men der er nu stadig meget der skal gøres, derfor er jeg fan af retter som denne kylling i tomatsovs, der kun tager en halv time at lave! Du kan servere den med hvad du vil. Jeg har både fået spaghetti og ris til, og begge ting fungerer fint :)

Ovnstegt kylling med ratatouille

Jeg elsker når aftensmaden passer sig selv. Derfor laver jeg ofte ovnstegt kylling med ratatouille, som egentlig bare er en speciel sammensætning af grøntsager. Gør dig selv den tjeneste at prøve opskriften.

Wok med kylling og oystersauce

Jeg er fan af nemme hverdagsretter der er sunde og hurtige at laver. Derfor står den på wokretter en til to gange om ugen herhjemme. Chop, svist og kog - that's it! En af mine favoritter er wok med kylling og oystersauce. Denne er en variant med masser af ingefær og svampe. YUM!

Cremet blomkåls og porresuppe

Den klassiske kartoffelporresuppe med et twist! Jeg spiser ikke kartofler, så derfor har jeg lavet suppen på blomkål i stedet for. Jeg synes den smager rigtig godt, og den har en smuk farve. Og det, at min 1,5 årige datter spiste og spiste og spiste af den her suppe, gør det ikke værre jo ;) Denne opskrift giver ca. 1,5 liter suppe.

Glutenfri tærte med oksekød

Glutenfri tærtebund med fyld af smørstegte champignoner med hvidløg, tomater og hakket oksekød. Denne tærte er helt sikkert børnevenlig, min datter på 1,5 var i hvert fald ret vild med den. Denne opskrift er til en tærteform på 21 cm. i diameter.

Kylling Adobo (Filippinsk kylling)

Her får du opskriften på en lækker Kylling Adobo. En filippinsk ret som er vildt smagsfuld og klistret - og meget børnevenlig. Min datter havde de 'lækreste' snaskede fingre efter vi havde spist Kylling Adobo :p

Spelttærte med broccoli og bacon

Denne opskrift på tærtebund lavet med sigtet speltmel og bacon og broccolifyld, er til en tærteform på 23 cm. i diameter. Denne tærte er meget børnevenlig, og min datter på 1,5 var ret vild med den - men, hun er også meget glad for bacon ;)

Hjertesalat med mormor-dressing

Jeg elsker salat. I min verden, er der ikke et måltid uden salat. Her er en opskrift på en lækker sommersalat, der passer perfekt til sommerens grillaftener, eller de dystre vintermåneder, med mormor-dressing.

Risotto med rejer og asparges

Foråeret er uden tvivl en af de bedste årstider - selvfølgelig fordi man begynder at fornemme solens varme men bestemt også fordi sæsonen er lig med asparges. Her er mit bud på en super lækker og nem risotto med rejer, asparges, svampe og squash. Klaus og jeg spiste denne portion som hovedret i søndags. Hvis den skal spises som forret er der til 4 personer.

Spaghetti med kødboller

Det her er faktisk min kærestes opskrift. Han lavede den på vores tredje date. På trods af at han var præget af lidt præstationsangst over at lave mad til en madblogger, så formåede han at kreere en ret der gik lige i hvertet. Derfor fortjener den også en plads her på bloggen.

Boeuf Stroganoff

Boeuf stroganoff, eller bare bøf stroganoff, er en lækker oksekødsret med masser af paprika! En lækker ret som varmer sjælen, og maven, i denne kolde tid.

Braisseret kylling

Der er ikke noget bedre end duften af god mad, som man ikke kan vente med at sætte tænderne i. Her er mit bud på sådan en af slagsen, som jeg kan kalde for simremad - bare lavet i ovnen. Braisseret kylling er meget nemt at lave, især i en hektisk familie hverdag, hvor alt madlavning gerne skal gå lidt hurtigt, men uden at det går udover smagen og lækkerheden!

Kinesisk five spice kyllingelår med nudler

Kinesisk five spice! Nogle mener, at kineserne med deres femkrydderi har prøvet at balancere yin og yang med fem krydderier, andre at de har prøvet at forene de fire grundsmage: sødt, surt, bittert og salt med noget skarpt (for yderligere information omkring dette fantastiske krydderi, scroll helt ned). Denne ret er dejlig simpel, den smager fantastisk, og tager nærmest ingen tid at lave! Og hvis du ikke kender five spice krydderiet, så er den her opskrift udemærket til at få dig ud af starthullet ;)

Oksekød i grøn karry

Vi elsker thailandske retter herhjemme og min mands favorit ret er oksekød i grøn karry. Jeg har dog utallige gange prøvet at lave forskellige varianter af oksekød i grøn karry, men har desværre aldrig ramt plet. Men øvelse gør mester og denne gang er jeg næsten i mål! Her er mit bud på oksekød i grøn karry.

Spaghetti med kødsovs look-a-like

Jeg har smidt næsten alle de kilo jeg havde taget på under graviditeten. De sidste par kilo er altid de sværeste at komme af med, så jeg er godt i gang med sund kost og motion! Jeg er ret inspireret af Anne Bech's kost og motion. Her får du min version af spaghetti med kødsovs look-a-like, spækket med masser af grøntsager og smager fantastisk. I øvrigt er det også en god måde at få grøntsager ned i børnene, da grøntsagerne ikke ses i kødsovsen! ;)

Sunde madpandekager

Er du også gået på nytårskur og mangler inspiration til lækre retter med mindre kalorier eller de rigtige ingredienser? Her er mit bud på netop dette; sunde madpandekager, som også smager virkelig godt!

Pizza med mozzarella, basilikum og sorte oliven

Det er en af de dage hvor alt skal gå hurtigt og ingen af os er vildt oplagt til at lave mad. Men vi kan allesammen godt spise en lækker pizza. Det kan godt være pizzamandens pizza tager 15 minutter at lave, men det smager altså en anelse bedre, når man selv lave pizza. Og nej vores tager desværre ikke 15 minutter for jeg skal også lige forberede dejen først, men derfra går det rigtig hurtigt!

Cremet græskarsuppe

Jeg blev så overrasket over den lækre smag, at jeg nu overvejer jeg at dyrke græskar på vores kommende grund. Græskarsuppen er ret nem at lave og ikke mindst har den en rigtig god smag. Og så ser den fantastisk ud på en tallerken!

Frikadeller ala falafel

Vi prøver at undgå at spise kød minimum en gang om ugen. I den anledning er jeg blevet lidt mere udforskende og prøver at finde spændende og anderledes retter, som er både nemme at lave og smager godt. Jeg havde aldrig lavet falafel før og endte med at lave min egen version, da jeg ville undgå friturestegning.

Tærte med porer og skinke

Når man har to børn og en mand, og vi skal få hverdagen til at hænge sammen, skal man prøve finde lækre retter der er både anderledes og nemme at lave i hverdagen. Her er mit bud på en nem tærteopskrift der smager godt og er lige til at gå til.

Risotto med rejer og laks

Jeg blev inspireret til at lave risotto helt tilbage i april 2013, hvor jeg prøvede at lave min første risotto og nu kaster jeg mig ud i det igen, bare med rejer og laks! Du kan finde de andre risotto opskrifter nederst på denne side.

Misosuppe med lyssej

Siden jeg boede i England, har jeg været ret vild med misosuppe. Jeg blev nemlig på et tidspunkt indtroduceret til running sushi, og der var der så misosuppe ad libitum. Sidste år så jeg den her ret i Go' Appetit på Tv2, hvor Louisa Lorang lavede den - dog med rødt kød. Og jeg var så heldig at få fingrene i en pakke Clearspring Hatcho Miso fra naturesource.dk, så selvfølgelig skulle jeg lave misosuppe, dog med fisk. Fisk er godt, fisk er sundt, fisk skal spises året rundt!

Muttis minestronesuppe

Der er intet som suppe på en efterårsdag som i dag. Når jeg skal varme mig i kulden plejer jeg at lave min mors minestronesuppe. Den er fyldt med grønsager og masser af bacon :)

Burgerboller med sesam

Mums! Min kære mutti var så sød at forkæle hele familien sidste søndag. Hun serverede nemlig pulled pork burgere med søde kartoffelfritter og chilimayo. ALT var hjemmelavet, og det sad lige i skabet. Jeg var specielt begejstret for de hjemmelavede burgerboller. Jeg synes ofte der er alt for meget brød, hvorfor også mange tager overbollen af. Men her er det ikke nødvendigt.

Spidskåls spaghetti bolognese

Der er intet som en klassisk spaghetti bolognese! Men når man prøver at undgå kuldhydrater er spaghettien ikke det bedste. Derfor har jeg valgt at skifte den ud med spidskål i denne version. Du kan sagtens bruge squash eller gulerødder i stedet for.

Wok med oksekød og broccoli

Mine aftner er ofte ret travle med træning, skole eller vennebesøg. På trods af den lidt travle hverdag prøver jeg ikke at gå på kompromis med det mad jeg indtager. F.eks. elsker jeg denne wok med oksekød og broccoli, som kan laves til flere dage.

Tomatfyldt squash med parma og spinat

Her er en super nem idé til aftensmaden, uden man skal bruge en krig på at lave den. Jeg elsker squash og bruger det faktisk næsten i alt hvad jeg laver. Her er den så bagt med lækkert tomat/spinatfyld, og toppet med parmaskinke og parmesan.

Hoisin-glaseret laks

Mmmm hoisin sause og laks i den bedste kombination. Denne hoisin-glaseret laks tager dét at spise fisk til et helt andet niveau. Vi er slet ikke gode nok til at marinere vores fisk så det faktisk kommer til at smage af noget. Denne hoisin marinade er virkelig et godt bud på en anderledes måde at tilbedrede fisk på.

Squash lasagne med søde kartofler

Jeps - jeg er blevet en af dem der prøver at undgå ris, pasta og kartofler. Hvorfor nu det? Nok mest bare fordi min mave får det bedre af det, men også fordi jeg synes det er spændende at finde alternativer til de tre ingredienser. Her er et bud på en sund og kuldhydrat-fri squash lasagne med oksekød, forårsløg og sød kartoffel. Den sød kartoffelpure udgør faktisk et rigtig fint alternativ til den syndige bechamelsauce. Den er cremet og smager fantastisk! Inspirationen kommer fra den amerikanske blog Pinch of Yum. En super god blog, som i helt sikkert skal tage et kig på.

Æggewrap

Er du glutenallergiker? Eller vil du bare gerne undgå kuldhydraterne? Så er her en nem måde at lave en æggewrap på. Den smager helt fantastisk og er super sund!

Pulled Chicken

Pulled chicken, eller trukket kylling, smager simpelthen så godt at du ikke kan lade være med at spise op. Og det gøre det absolut ikke værre, at det er super nemt at tilberede!

Rabarberkylling

Når jeg tænker på rabarber, tænker jeg oftest søde sager, men hvad gør man hvis man ikke har lyst til at lave noget sødt? Min svigermor kom med rabarber fra hendes køkkenhave forleden og jeg gik i tænkeboks over hvordan jeg kunne bruge dem til en hovedret. Denne opskrift er med til at give alle dine sanser en tur. Du finder den søde, syrlig, stærke og saltet smag i én! God fornøjelse...