Hjemmelavet vaniljeis

Is er jo helt fantastisk og specielt når det er hjemmelavet. Her er en opskrift på lækker hjemmelavet vaniljeis.

IngredienserTil 8 person(er)

  • Vaniljestang1 stk
  • Sødmælk4 dl
  • Piskefløde3 dl
  • Pasteuriserede æggeblommer3 bæger
  • Sukker2 dl

Fremgangsmåde

  1. Kom mælk, fløde, vaniljekorn og stangen i en gryde og kog op.
  2. Tag gryden af blusset og fisk vaniljestangen op.
  3. Pisk æggeblommer og sukker helt hvidt og luftigt i en skål for sig selv.
  4. Hæld forsigtigt flødeblandingen ned til æggesnapsen under konstant omrøring.
  5. Hæld derefter det hele tilbage i gryden og varm det til ca. 85 grader. Hvis ikke du har et termometer skal massen blive tyk og cremet men pas på det ikke koger. Husk at rør mere eller mindre hele tiden så det ikke brænder på.
  6. Når temperaturen og konsistensen er opnået hældes massen op i en skål så det ikke koger videre i gryden. Skålen sættes på køl helst natten over. (Er du under tidspres kan du komme den 10 minutter i fryseren, men resultatet bliver også derefter)
  7. Sigt blandingen inden den kommes i en ismaskine.
  8. Kom den færdigrørte is i en skål og kom den i fryseren et par timer før den serveres.

Det kan virke som en omstændig og lang proces som kræver lidt grej. Men har men grejet er det også omstændigheden værd. Nøj hvor er det lækket!

TIP: Har du ikke et fancy termometer kan du sagtens bruge et stegetermometer. Det fungerer helt fint.

Find andre is her:
Passion og ananas ispinde
Paleo bananis i hjemmelavet chokoladeskål
Jordbæris – sorbet
Mango netarin granité
Flødeis med lakrids
Oreo-is
Laktosefri iskage med sprød bund
Mosters daim-is med Muttis twist

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger