Hjemmelavet salsa

Når man laver mexicansk mad, så er det obligatoriske tilbehør selvfølgelig salsa! Her er min opskrift på en lækker salsa, som ikke er stærk og derfor også børnevenlig - du kan selvfølgelig spice den op ved at tilføje mere chili - og så er den også super nem at lave! Det hele bliver bagt i ovnen hvilket giver tomaterne en meget intens og sødlig smag - mums siger jeg bare.

Til 3-4 person(er)

  • cherrytomaterca. 500 g
  • løg2 stk
  • hvidløgsfed, knust2-3 stk
  • chili, grøn eller rød½ stk
  • koriander1 håndfuld
  • lime, saft½ stk
  • salt, groft
  • olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 220 grader.
  2. Fjern stilken fra tomaterne og skyl tomaterne. Læg dem i et ovnfast fad sammen med de knuste hvidløgsfed, løg skåret i både og den halve chili.
  3. Hæld olivenolie over tomaterne og tilbehør og drys med salt.
  4. Bag i ovnen i ca. 45-50 min - eller indtil tomaterne begynder at blive lidt sorte.
  5. Smid hele baduljen op i en foodprocessor, eller en blender, sammen med koriander og saften fra en halv lime, og kør det hele godt sammen.
  6. Smag til med salt og lime, og server!

Den kan serveres både varm og kold – og den smager ikke værre dagen efter ;) Jeg prøvede faktisk også, at bruge den til kødsovs dagen efter, og dét var faktisk en succes. Min datter på halvanden var i hvert fald vild med det.

TIP: hvis du ikke kan lide koriander, så kan du bruge persille i stedet for.

Opskrifter på flere dips:

Artiskokcreme

Farverig tomatsalsa

Rødbedepesto

Oliventapenade

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger