Hjemmelavet hvidløgsolie

Hjemmelavet er altid bedst.

Til person(er)

  • hvidløgsfed5-10 stk
  • god olivenolie½-1 l

Fremgangsmåde

  1. Pil og rens hvidløg. Hak groft.
  2. Bland med olivenolie i ønsket beholder.

foto 1 (16)

Jo mindre olivenolie og mere hvidløg, jo stærkere bliver hvidløgsolien.. sjovt nok.

Jeg kan godt lide den lidt krads, så har jeg ca. 10 fed og ½ liter olie. Men det kommer også lidt an på din flaske, eller hvad du nu vælger at opbevare hvidløgsolien i.

Olien kan holde sig i meget lang tid på køl – i hvert fald 3 mdr.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar til Brian Annuller svar

Dine oplysninger

  1. Brian Svar

    Det anbefales ikke at opbevare det mere end end uge i køleskab da hvidløg i planteolie kan udvikle blåsyre og give alvorlig pølseforgiftning hvis det ikke er varmebehandlet

    • God pointe Brian. Tak for det godt råd!