Hjemmelavede fiskedeller med råkost

En perfekt ret til den travle familie. Hurtige fiskedeller med en sprød salat.

FiskedellerTil 2-3 person(er)

  • Frisk fisk500 g
  • Øko æg2 stk
  • Chili½ stk
  • Løg1 stk
  • Persille½ bundt
  • Citronsaft3-4 spsk
  • Salt og peberefter smag og behag
  • Olie til stegning

RåkostTil 2-3 person(er)

  • Æbler3 stk
  • Appelsiner3 stk
  • Gulerødder6 stk
  • Persille½ bundt
  • Citronsaft3-4 spsk

Fremgangsmåde

  1. Råkost.
    Det er nemmest at lave salaten først, for så kan den køle lidt af inde i køleskabet imens du laver dine fiskedunser.

    Fjern kernehuset fra æbler og skræl gulerødder og riv på rivejernet - de store huller. Hvis du har en foodprocessor som kan rive for dig så endelig brug den! Smid de revne æbler og gulerødder op i en skål. Skræl appelsiner og skær dem ud i små mundbidder, ca. 1 cm. x 1 cm. Husk at fjerne alle sten. Klip persillen over salaten og hæld citronsaft udover og bland det hele godt sammen.
    Gem så salaten i køleskabet.
  2. Fiskedeller.
    Når jeg skriver frisk fisk, så mener jeg frisk fisk. Ikke det der frosne noget fra Fakta.
    Du behøver ikke at gå i fiskehandleren for at købe frisk fisk, de har også frisk fisk i Fakta ;)
    Jeg har brugt 250 gr. laks og 250 gr. lyssej.

    Tag din foodprocessor.
    Skær skindet af fisken, skær den i lidt mindre stykker og smid op i foodprocessoren. Tag alle de andre ingredienser og skyl, rens, pil og hvad der nu skal gøres - og smid op til fisken. Lad foodprocessoren køre indtil fiskefarsen er silkeblød at se på og er helt fri for klumper.
    Tænd en pande på lidt over middelvarme med noget olie, og form farsen til kugler som så trykkes flade når du sætter dem på panden. Brug enten dine hænder eller to spiseskeer til at forme kuglerne. Steg dellerne indtil de er gyldent brune.

Håber I nyder mine dejlige fiskedeller og den fantastisk sprøde salat!

One love <3

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger