Gullaschsuppe

IngredienserTil 8 person(er)

  • Bacon i tern150 g
  • Olivenolie0,5 dl
  • Løg250 g
  • Gulerødder150 g
  • Hakket oksekød700 g
  • Grøn peberfrugt1 stk
  • Rød peberfrugt1 stk
  • Gul peberfrugt1 stk
  • Tomatpure100 g
  • Hvidløg3-4 fed
  • Hakkede flåede tomater2 dåser
  • Paprika1 spsk
  • Oksebouillion2 l
  • Piskefløde1 dl
  • Salt
  • Evt. creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Skær løg, gulerødder og peberfrugter i småstykker.
  2. Varm olien godt op i en stor gryde (det kommer til at fylde meget). Når olien er godt varm, så steg baconternene let (de skal være lige på snerten til at blive sprøde).
  3. Put så løg og gulerødder i gryden og steg det hele over kraftig varme i ca. 3 minutter.
  4. Rør derefter hakket oksekød i gryden og rør rundt indtil kødet er smuldret.
  5. Når oksekødet er stegt færdigt i gryden, så put rød, gul, grøn peberfrugt og hvidløg i gryden og lad det stege i ca. 3-4 minutter.
  6. Put herefter de flåede tomater i gryden, tilsæt paprika og kog det hele op.
  7. Put herefter bouillion og tomatpure i gryden. Smag til med salt og lad suppen simre i 25-30 minutter.
  8. Hæld herefter så tilpas meget fløde i suppen, at smagen får en let flødesmag, men uden at være dominerende. Her skal du smage dig frem. Lad suppen simre videre i 5-10 minutter. Herfter er suppen færdig og kan serveres - evt. med lidt creme fraiche på toppen og lidt groft brød til.

Suppen kan med fordel fryses ned, så er den nem som mellemmåltid, natmad eller lignende.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger