Gulerodsboller med solsikkekerner

Når man laver så meget juice som jeg gør, piner det mig at se, at jeg nogen gange bliver nødt til at smide så meget pulp (rester af frugter og grøntsager fra slowjuicer) ud. Jeg er dog ved at blive god til at genbruge disse ingredienser til enten bagværk eller madlavning generelt. Her er gulerodsboller, hvor jeg har brugt gulerød rester fra min juice maskine.

IngredienserTil 12 stk. person(er)

 • Gær50 g
 • Kærnemælk2 dl
 • Lunken vand1 dl
 • Havregryn100 g
 • Revne gulerødder200 g
 • Solsikkekerner75 g
 • Brun farin1 spsk
 • Hvedemel400 g
 • Salt2 tsk

Fremgangsmåde

 1. Opløs gær i en skål med kærnemælk og vand. Tilsæt brun farin, solsikkekerner, salt og revne gulerødder.
 2. Tilsæt havregryn og hvedemel lidt af gangen, indtil dejen er glat. Ælt dejen og slå dejen op på et meldrysset bord og del den i 12 stykker.
 3. Læg bollerne på en bradepande med bagepapir, tildæk og lad ligge lunt i ca. 1-1,5 time. Sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader (varmluft) i ca. 15 minutter.

PS. Hvis du bruger pulp fra din slowjuicer, vil jeg anbefale at man kommer 400 g gulerødder i, da den meget fine konsistens kan næsten ikke mærkes i bollerne. River du bare gulerødder i bollen, hold dig til de 200 g.

Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger