Gule ris med safran og ærter

En indisk-inspireret risret med safran, karry og en masse smag. Fungerer fantastisk sammen med et stykke stegt kød.

IngredienserTil 4 person(er)

  • Olie2 spsk
  • Karry1 spsk
  • Gurkemeje2 tsk
  • Safran0,5 tsk
  • Ris3 dl
  • Bouillonterning1 stk
  • Vand5 dl
  • Frosne ærter100 g
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Varm en gryde op og tilføj olie, karry, gurkemeje, safran, salt og peber.
  2. Kom risene ned i gryden og rør rundt, indtil risene er gule og blanke.
  3. Tilføj bouillonvand og kog risene i det antal minutter som posen fortæller (alt efter hvilke ris der benyttes).
  4. Når risene er færdigkogte tilføjes de frosne ærter og vendes i de varme ris. Lad retten stå i et par minutter og server straks.
Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger