Grove juleboller med æbler og kanel

Super lækre, saftige og grove juleboller med ælber og kanel - altså med smagens af jul. De er super fantastiske her om vinteren, hvor man har brug for lidt hygge indedøre.

IngredienserTil 10 person(er)

  • Kærnemælk4 dl
  • Gær12 g
  • Honning1 spsk
  • Salt1 1/2 tsk
  • Kanel1 spsk
  • Æble1-2 stk
  • Rugmel100 g
  • Ruggryn100 g
  • Ølandshvedemel200 g
  • Æg til pensling
  • Evt. perlesukker som drys

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i kernemælken og tilsæt honning, salt, kanel og revet æble.
  2. Rør rugmel og ruggryn i.
  3. Tilsæt ølandshvedemelen og rør det godt rundt.
  4. Kom film over skålen og kom den på køl til dagen efter.
  5. Dagen efter: Tænd ovnen på 220 grader.
  6. Fordel dejen med to spisesker på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter med et fugtigt viskestykke over.
  8. Pensel med æg og drys evt. med perlesukker.
  9. Bag bollerne i 20-25 minutter og lad dem køle af før du smager på dem.
Tags:, , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger