Super lækre, saftige og grove juleboller med ælber og kanel - altså med smagens af jul. De er super fantastiske her om vinteren, hvor man har brug for lidt hygge indedøre.

IngredienserTil 10 person(er)
- Kærnemælk4 dl
- Gær12 g
- Honning1 spsk
- Salt1 1/2 tsk
- Kanel1 spsk
- Æble1-2 stk
- Rugmel100 g
- Ruggryn100 g
- Ølandshvedemel200 g
- Æg til pensling
- Evt. perlesukker som drys
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i kernemælken og tilsæt honning, salt, kanel og revet æble.
- Rør rugmel og ruggryn i.
- Tilsæt ølandshvedemelen og rør det godt rundt.
- Kom film over skålen og kom den på køl til dagen efter.
- Dagen efter: Tænd ovnen på 220 grader.
- Fordel dejen med to spisesker på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve i 45 minutter med et fugtigt viskestykke over.
- Pensel med æg og drys evt. med perlesukker.
- Bag bollerne i 20-25 minutter og lad dem køle af før du smager på dem.