Rejer på æ grill

Fantastisk saftige og velsmagende chili-ingefær-hvidløgsmarinerede rejer. Perfekte til sommerens grillaftener. Om det regner eller ej!

Til 4 person(er)

  • rejer, store500 g
  • chili1 stk
  • ingefær4x4
  • hvidløg4-5 fed
  • olivenolie1 dl
  • salt knivspids
  • lime1 stk

Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte 10-12 grillspyd i vand. Ellers brænder de bare af når de kommer på grillen.
  2. Hvis du har købt frosne rejer, så skal du tø dem op i en si under den kolde vandhane og lade dem stå op dryppe af indtil du har lavet dit mix med chili, ingefær, hvidløg, salt og olivenolie
  3. Smid chili, ingefær, hvidløg, salt og olivenolie op i minihakkeren og blend indtil det hele er blevet mikset godt sammen.
  4. Smid rejerne op i en pose og hæld miksen ud over. Luk godt og grundigt for posen så intet kan sive ud af den. "Ælt" så posen og sørg for at alle rejerne er godt smadret ind i mikset og lad det så stå på køl i et par timer indtil det skal grilles. Ikke ælt for hårdt da rejer er ret skrøbelige.
  5. Når du er klar til at grille dine rejer, tag så dine spyd og spid rejerne som du vil. På billedet kan du se hvordan jeg har valgt at spidde dem i midten, men du kan sagtens også gøre det på en anden måde, gør det bare ligesom du vil have det! :)
  6. Læg så rejerne på den brandvarme grill og grill dem i ca. 2-3 min. på hver side. Før de serveres for gæsterne, eller bare for dig selv, skal du lige presse lidt limesaft ud over dem.

Rejerne kommer til at hænge fast på din grill hvis ikke du har sådan en slip-let-ting til den. Du kan f.eks. købe den her, ellers kunne du prøve med bagepapir ovenpå sølvpapir (bagepapiret har det bare med at brænde hvis grillen er ALT for varm).

TIP: På billederne har jeg brugt grøn chili, og det så simpelthen så smukt ud med de lyserøde rejer. Du kan sagtens også bruge den røde chili, eller blande grøn og rød sammen, eller prøve at bruge marinaden til mine chili rejer. Prøv dig frem til den du bedst kan lide, husk, der er mange sommeraftener tilbage til at grille i! Uanset om det regner eller ej :)

Rejerne kan også fungere som en forret. Du skal blot lave flere af dem og servere dem med en smuk salat.

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger