Granola ala Bitz

Denne granola er den bedste jeg længe har fået. Min veninde gav mig opskriften fra Christian Bitzs kogebog VBK. I skal prøve den!

IngredienserTil 10 person(er)

  • Mandler 1 dl
  • Hasselnødder1 dl
  • Græskarkerner1/2 dl
  • Ruggryn100 g
  • Speltflager100 g
  • Honning1 dl
  • Brun farin2 spsk
  • Tørrede tranebær1 dl
  • Chiafrø1 spsk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 245 grader.
  2. Hak nødder og frø som du ønsker og kom det på en bageplade med bagepapir sammen med ruggryn og speltflager.
  3. Rist det i ovnen i 10 minutter. Pas på det ikke brænder på. Jeg plejer at give det 5 minutter og så vender og jeg det, og giver dem 5 minutter mere. Hvis man glemmer at vende i det bliver det brændt - snakker af rigtig bitter erfaring :)
  4. Tilsæt honning, brun farin, tranebær og chiafrø og bland det godt.
  5. Kom det i ovnen igen ved 220 grader i 5 minutter.
  6. Lad granolaen køle af og kom det i en lufttæt beholder.

TIP: Chiafrø kan købes i Føtex og sikkert også andre store supermarkedkeder.

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger