Granatæblefromage med små granatæblebomber

Jeg fik lyst til at prøve at lave en fromage som ikke består af citron eller appelsin. Denne er en granatæblefromage, som har hele granatæblekerner der eksploderer i munden når man tygger på dem. Det er super lækkert! Opskriften er i den grad inspireret af Eiks Citrusfromage, som jeg synes var super god, blandt andet fordi den er laktosefri og dermed ikke indeholder fløde.

IngredienserTil 10-12 person(er)

  • Pasteuriserede æggehvider5 bæger
  • Pasteuriserede æggeblommer4 bæger
  • Rørsukker200 g
  • Husblas7 stk
  • Granatæble2 stk
  • Øko citron1 stk
  • Vanilje1 stang

PyntTil 10-12 person(er)

  • Hvid chokolade

Fremgangsmåde

  1. Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. ½ time.
  2. Pres al saft ud af 1 ½ granatæble. Kerne fra den sidste halvdel skal løsnes forsigtigt og gemmes i en skål for sig selv.
  3. Kom saften i en gryde sammen med revet skal af en citron, saft fra en halv citron og korn fra vaniljestangen.
  4. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem sammen med en fjerdedel af sukkeret. De skal være helt stive og kunne vendes på hovedet før det er færdigpisket.
  5. Pisk så æggeblommer og resten af sukkeret til en luftig masse.
  6. Kram vandt ud af husblasen og kom det op til saften. Lun det ved svag varme i gryden til husblasen er smeltet. Din finger skal kunne være på bunden af gryden uden du brænder dig.
  7. Lad det køle lidt og held det derefter langsomt op i æggeblommemassen.
  8. Kom de hele granatæble i og bland forsigtigt.
  9. Vend massen med æggehviderne med en dejskraber. Det skal gå lidt tjept, da massen allerede nu vil begynde at stivne.
  10. Kom det i portionsglas, eller hvordan du ønsker at servere det og sæt det på køl ca. fire timer eller til dagen efter.
  11. Server med spåner af hvid chokolade på toppen :)
Tags:, , , , , ,

Kommentér 1 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Marie Svar

    Hej