Granatæble salat

Granatæbler er "frugten" i Aserbajdsjan. Man køber dem ikke stykvis men derimod kilovis, fordi det bliver betegnet som en almindelig frugt som æbler og pærer. Aserbajdsjan har endda en granatæble festival, der bliver afholdt omkring slut oktober - start november, når der skal plukkes granatæbler. En af de andre ting Aserbajdsjan har, er granatæble sirup (narsharab) som bruges rigtig meget til Aserbajdsjanske retter, især fiskeretter. Jeg har bl.a. brugt granatæblesirup i min hovedret "Fyldte kylling", som kommer senere på ugen. Er du vild med granatæbler, er det en lækker måde at inkludere dem i din madlavning. Denne salat er god som forret eller som tilbehør til kød eller grillmad.

IngredienserTil person(er)

  • Granatæble1 stk
  • Kartoffel4 stk
  • Rødløg1 stk
  • Dild eller koriander1 håndfuld
  • Mayonnaise3 spsk
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kom kartoflerne i en gryde og kog dem til de er mør. Køl dem ned, pil skraldet af og skær dem i små tern.
  2. Pil frøene ud af granatæblen. Med en skarp kniv, skæres kronen toppen af ​​granatæble. Lav en lavvandet spiral skåret i huden omkring frugten. Hold med begge hænder, træk granatæblen fra hinanden for at bryde ind i halve, så i kvarte. Vend hver granatæble stykkerne ved at skubbe huden med tommelfingrene til at lade frøene falde ud. Husk at fjerne eventuelle hvide marv og membran, der kan være faldet ned i skålen, da de er bitter i smagen.
  3. Skær rødløg i tynde skiver og kom alle ingredienserne i en skål, bland mayonnaise og smag til med salt og peber. Sæt den i køleskabet for ca. 15-20min før servering.

Ps. Hvis ikke du kan lide mayonnaise, kan du erstatte det med creme fraiche eller græsk yoghurt.

Se også min fyldte kylling, hvor jeg har brugt granatæblesirup i fyldet.

Vil du gerne læse mere om Novruz, er du velkommen til at kigge på min blog, som fortæller lidt om helligdagen.

Husk også at du kan følge med i vores månedlige nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil indeholde månedens tema, en lækker pdf med råvarer i sæson samt en juice opskrift lavet af disse. Derudover vil der være en masse anden inspiration som fx andre madblogs der er værd at følge, lækre spisesteder, eksklusive konkurrencer og give aways m.m. Tilmeld dig her

Tags:, , , , ,

Kommentér 1 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Pingback: Novruz – my favorite! | shøle b.