Græskarsuppe med rejer og drys

Her er en lækker og nem opskrift på græskarsuppe med rejer, bacon og grønt drys.

GræskarsuppeTil 2-4 person(er)

  • hokkaido græskar2 stk
  • bladselleri3 stænger
  • løg1 stk
  • hvidløgsfed3-4 stk
  • lauerbærblade3 stk
  • kokosmælk4-500 ml
  • kyllingefond1 l
  • stødt spidskommen2 spsk
  • stødt koriander2 spsk
  • smør50 g
  • salt og peber
  • syre, fx citron eller æblecidereddike

ToppingTil 2-4 person(er)

  • rejer
  • bacon
  • grønt drys

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skrub græskarret. Det skal ikke skrælles, blot vær opmærksom på at købe økologisk græskar for at undgå sprøjtegift og andet på skrællet. Skær enderne af græskarret og tag indmadden ud. Skær i tern. Læg til side.
  2. Pil løg, skær i tern, læg til side.
  3. Skyl og rens bladselleri, skær i tern, læg til side.
  4. Pil hvidløgsfed og knus feddet med fx bunden af et glas.
  5. Smelt smør i en gryde på middel varme, steg lauerbærblade og hvidløg i et par minutter.
  6. Hæld så græskar, bladselleri, løg og salt og peber op i gryde og steg i 10-15 min.
  7. Hæld fond på. Lad simre under låg i 25-30 min.
  8. Rist stødt spidskommen og stødt koriander på en meget varm og tør pande. Hæld i suppen.
  9. Blend suppe.
  10. Tilsæt kokosmælk.
  11. Smag til med salt og peber, samt lidt syre, fx citronsaft, citronskal eller æblecidereddike.
  12. Topping
    - rejer: jeg har brugt kæmpe rejer. Pil og rens, mariner i ca. ½ time i olie, hvidløg, citronsaft og salt. Steg på en meget varm og tør pande i 2-3 minutter.
    - bacon: bacon i tern. Steg indtil sprødt.
    - grønt: hak en håndfuld mynte, en håndfuld basilikum og en håndfuld koriander fint.

Jeg synes simpelthen at denne her suppe smager skønt.

Den er nem at lave, og passer egentlig sig selv.

 

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger