Græskarbrød med surdej

Super lækkert græskarbrød med både frisk butternut græskar og græskarkerner. Det friske græskar gør brødet saftigt og giver det en lækker sødme. Opskriften er fundet i Meyers bagebog. Tjek i øvrigt hans andre opskrifter ud.

Ingredienser til 1 brødTil 8 person(er)

  • Gær5 g
  • Koldt vand2 dl
  • Surdej1/2 dl
  • Butternut græskar50 g
  • Græskarkerner100 g
  • Hvedemelca. 350 g
  • Grahamsmel25 g
  • Rugmel25 g
  • Salt10 g
  • Lidt rapsolie

Fremgangsmåde

  1. DAG 1:
    Opløs gæren i det kolde vand.
    Snit butternut græskaret i fine små tern.
    Tilsæt surdej, butternut græskar og græskarkerner i vandet.
    Tilføj melet og æld det grundigt i ca. 15 minutter (kan tilføje at det er en smule hårdt :D).
    Når dejen er elastisk og smidig skal den i en i en plastskål som er smurt med lidt koldpresset rapsolie.
    Skålen beklædes med film og kommes på køl i et døgn.
  2. DAG 2:
    Vend dejen ud på et stykke bagepapir og lad det efterhæve i 1 ½ times tid.
    Tænd ovnen på 225 grader med to bageplader (sat ovenpå hinanden) inde i ovnen (de fungerer som bagesten)
    Træk bagepapiret med brødet over på det varme bageplader og bag brødet i ca. 30 minutter.

Få opskriften på Claus Meyers surdej her

Brødet er uden tvivl bedst samme dag, men det kan sagtens holde sig et par dage i en lukket pose på køkkenbordet.

Tags:, , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger