Glutenfri pandekager

Her er en opskrift på glutenfri pandekager, som er smidige, luftige og velsmagende! Som udgangspunkt er havre glutenfri, men afsmitning på møllerier eller opblanding på mark eller under høst gør, at havren bliver 'smittet' med gluten - så husk at købe glutenfri havremel til at lave disse lækre pandekager med!

Til ca. 20 stk. person(er)

  • Havremel, glutenfri150-200 g
  • Mælk (fx mandel, soya, havre, ris)4,5 dl
  • Øko æg3 stk
  • Kardemomme2 spsk
  • Husk1 spsk
  • Salt1 spsk
  • Smørca. 50 g

Fremgangsmåde

  1. Bland 150 gram havremel sammen med de øvrige ingredienser på nær smør. Bland det godt sammen.
  2. Smelt smør i en gryde over lav varme.
  3. Hæld smør langsomt i dejen imens du pisker. Lad bundfaldet, det hvide, blive tilbage i gryden.
  4. Tilsæt resten af havremelet i dejen lidt af gangen imens du pisker, indtil du synes du har den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide at mine pandekager er lidt tykke, så min dej skal være lidt tyk. Hvis du bedre kan lide en tynd pandekage, så kan du nøjes med 150 gr. havremel.
  5. Steg pandekagerne på en middelvarme pande med smør.
  6. Server pandekagerne med fx friske bær, bananer, nødder, chokolade.

Jeg har brugt Urtekrams Havremel til denne opskrift.

Andre opskrifter på pandekager:

Sprøde pandekager

Protein pandekager

Sunde madpandekager

Tags:, , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger