Gateau Marcel 2.0

Dekadent fransk chokoladekagemousse! Virkelig en syndig lille sag som din chokolademave vil eeeelske.

IngredienserTil 8-12 person(er)

  • mørk chokolade200 g
  • kokospalmesukker100 g
  • honning100 g
  • kakaosmør50 g
  • smør150 g
  • æggeblommer6 stk
  • æggehvider6 stk
  • vaniljepulver1 spsk
  • kakaopulver og frysetørret hindbær/jordbærtil pynt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovn på 175 grader varmluft.
  2. Tag en springform, dæk bunden til med bagepapir og smør kanterne med smør.
  3. Smelt chokolade, kokossukker, honning, kakaosmør, smør og vanilje i en skål over vandbad.
  4. Når ingredienserne er smeltet og 'dejen' er homogen, tag da skålen op af vandbadet og lad 'dejen' køle en smule af.
    Kokossukkeret smelter ikke helt, så det kan godt se ud som om, at 'dejen' er grynet, men det er den altså ikke :)
  5. Når 'dejen' er kølet lidt af, pisk da æggeblommerne i, én af gangen!
  6. Pisk så æggehviderne stive. Når du har gjort dette, tag da ca. en spsk. æggehvider og pisk i 'dejen'. Vend resten af æggehviderne forsigtigt i 'dejen' af flere omgange.
  7. Fordel så ca. 2/3 dele af 'dejen' i springformen, og bag i ovnen i ca. 20 min. Det kommer meget an på din ovn! Så du skal måske holde øje med kagen efter det 15. minut - den må nemlig ikke blive sort i kanterne.
  8. Tag så kagen ud af ovnen. Den er nu dejlig luftig og ser stadigvæk en smule våd ud, men det skal den.
  9. Kagen falder sammen. Og det skal den!
    Lad den stå og køle helt af inden du hælder resten af 'dejen' oven på den bagte kage.
  10. Når kagen har fået resten af 'dejen' over sig, så gem da kagen i køleskabet i et par timer (gerne natten over) inden du serverer den.
  11. Jeg har pyntet min kage med kakaopulver og frysetørret hindbær.

Jeg elsker den her kage. Min chokolademave elsker den her kage.

TIP: Kagen er meget bastant, så det kunne være lækkert med frisk frugt eller en kugle is ved siden af :)

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger