Farmors gammeldags æblekage

Årrrh hvor denne her dessert bringer minder frem hos mig. Minder om en lille familie, som er samlet omkring kakkelbordet hos min farmor og farfar. Kaffestellet sirligt placeret og på midten af bordet står en kæmpe skål med gammeldags æblekage. Hermed mit forsøg på at efterligne min kære afdøde farmor, dog med et Anja-twist af ingefær.

ÆblegrødTil 8 person(er)

  • Æbler1,5 kg
  • Sukker100 g
  • Ingefær2x4 cm
  • Vand 1,5 dl
  • Vaniljestang1 stk

Krokant-raspTil 8 person(er)

  • Mandler200 g
  • Sukker100 g

FlødelagTil 8 person(er)

  • Fløde5 dl

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær æblerne i mundrette stykker. Riv ingefæren og flæk vaniljestangen. Kom alle ingredienserne i en gryde sammen med vand og sukker. Kog i 20-25 minutter. Kom det i en skål og lad det køle helt af.
  2. Rist mandlerne til de begynder at knitre. Tag dem af panden og kom sukker på. Lad det smelte uden at røre for meget i det. Når det er blevet gyldenbrunt tilsættes mandlerne som vendes med i et par minutter. Kom dem herefter ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af. Herefter blendes det fint i en minihakker.
  3. Pisk fløden og kom det i en sprøjtepose. Det samme gøres med æblegrøden.
  4. Fordel i portionsglas - lag for lag. Start med æblegrøden, krokant-rasp og flødeskum.
Tags:, , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger