Fyldt kylling med æbler

I Aserbajdjan spiser vi en del kylling og især fyldt kylling i alle nuancer. I mange opskrifter vil man se, at fyldet indeholder forskellige typer nødder, rosiner eller generelt tørret frugter. Jeg valgte at lave fyldet med friske æbler, fordi jeg havde nogen gode madæbler i køleskabet. Blandingen af 2 forskellige slags løg, æbler, valnødder og granatæblesirup giver en rigtig god balance i fyldet, som gør kyllingen både saftig og giver en rigtig god smag. Det er meget almindeligt at man laver ris til denne ret hvor man også kommer karry og safran i risene, så de får både smagen og et gullige look.

IngredienserTil 4-6 pers. person(er)

  • Kylling1 stk
  • Æbler2 stk
  • Løg1 stk
  • Rødløg1 stk
  • Granatæblesirup1 spsk
  • Valnødder1 håndfuld
  • Gurkemeje1 tsk
  • Salt1 håndfuld
  • Chili1 tsk

Fremgangsmåde

  1. Jeg vil anbefale at man laver alt forberedningen og fyldet dagen før det skal i ovnen, da kyllingen kan nå at trække smagen både fra fyldet og marinering på skindet.
    Vask hele kyllingen og salt den godt både indvendig og udvendig. Krydr skindet med gurkemeje og chili.
  2. Hak løgene fint og kom den ned i en gryde med lidt olie. Tag dem fra varmen når de bliver bløde. Lad dem køle lidt ned. Skær æblerne i mindre stykker i mellemtiden. Hak valnødder i mindre stykker og bland æbler, løg og valnødder i en skål. Kom granatæble sirup, lidt salt og peber i blandingen. Granatæblesirup kan fåes i mellemøstlige butikker.
  3. Fyld kyllingerne med blandingen og sæt en tandstik for at holde dem sammen. Stil dem i køleskabet til dagen efter.
    Tænd ovnen på 200 grader og sæt kyllingen ind for 1-1,5 time.

Vil du gerne læse mere om Novruz, er du velkommen til at kigge på min blog, som fortæller lidt om helligdagen.

Husk også at du kan følge med i vores månedlige nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil indeholde månedens tema, en lækker pdf med råvarer i sæson samt en juice opskrift lavet af disse. Derudover vil der være en masse anden inspiration som fx andre madblogs der er værd at følge, lækre spisesteder, eksklusive konkurrencer og give aways m.m. Tilmeld dig her

Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger