Low FODMAP-venlig tunsalat

Nøj! Jeg kunne spise denne low FODMAP-venlig tunsalat hver dag! Jeg har både spist den til frokost, en rest som en del af min morgenmad og som en eftermiddagssnack :) It works! All day - every day :)

Luftige speltboller

Her er en opskrift på luftige speltboller som er perfekte til det hele - morgenmad, brunch, snack, aftensmad, fødselsdag, you name it. De er helt klart bedste når de lige er kommet ud af ovnen, men de er også lækre efter en tur på/i brødristeren og med et ordentlig lag smør på ;)

Oksemørbrad sandwich med chimichurri

Der er mange forskellige opskrifter på chimichurri, og de er sikkert alle gode på hver sin måde. Denne version synes jeg er helt fantastisk, og inspirationen til den stammer fra vores tur til Argentina for nogle år tilbage. Sammen med oksemørbrad i en sandwich går man ikke helt galt i byen.

Cremet blomkåls og porresuppe

Den klassiske kartoffelporresuppe med et twist! Jeg spiser ikke kartofler, så derfor har jeg lavet suppen på blomkål i stedet for. Jeg synes den smager rigtig godt, og den har en smuk farve. Og det, at min 1,5 årige datter spiste og spiste og spiste af den her suppe, gør det ikke værre jo ;) Denne opskrift giver ca. 1,5 liter suppe.

Salsa Roja (salsa af ristede tomater)

Jeg har været så heldig, at få fingrene i en bog sprængfyldt med mexicanske opskrifter! Den hedder 'Ægte Mexicanske Tacos' og forfatteren er Malin Erikson. Bogen er spækket med vildt lækre opskrifter, og billeder som virkelig får din mund til at løbe i vand, fotografen er Åsa Dahlgren og bogen er udgivet hos Nyt Nordisk Forlag. Jeg har afprøvet den her opskrift på salsa, som minder faktisk meget om den måde jeg selv laver salsa på - og derfor er jeg da også helt klart ret vild med den her opskrift ;) I Mexico bruger man en såkaldt comal, en tynd lerpande når man rister tomater og chilier. I Denne opskrift må ingredienserne gerne blive lidt sortnistrede i skallen - det gør bare salsaen fyldigere og dybere i smagen.

Cebolla Desflemada (saltede løg)

Jeg har været så heldig, at få fingrene i en bog sprængfyldt med mexicanske opskrifter! Den hedder 'Ægte Mexicanske Tacos' og forfatteren er Malin Erikson. Bogen er spækket med vildt lækre opskrifter, og billeder som virkelig får din mund til at løbe i vand, fotografen er Åsa Dahlgren og bogen er udgivet hos Nyt Nordisk Forlag. I bogen er der rigtig mange spændende og anderledes opskrifter på tilbehør til tacos og andet mexicansk mad, og lige den her opskrift fangede altså mit madhjerte, fordi jeg aldrig nogensinde har smagt noget der ligner - og jeg var helt vild med de her saltede løg!

Sommerdrink med mynte

Gry, min veninde, kom på besøg en dag i maj, og havde en kæmpestor potteplante med, som så viste sig at være mynte fra hendes lokale grønthandler. Gry satte mig i sving med at lave denne her lækre sommerdrink, som egentlig godt kan kategoriseres som en mojito uden alkohol. Mums.

Guacamole Con Manzana (Guacamole med æble)

Jeg har været så heldig, at få fingrene i en bog sprængfyldt med mexicanske opskrifter! Den hedder 'Ægte Mexicanske Tacos' og forfatteren er Malin Erikson. Bogen er spækket med vildt lækre opskrifter, og billeder som virkelig får din mund til at løbe i vand, fotografen er Åsa Dahlgren og bogen er udgivet hos Nyt Nordisk Forlag. I bogen er der et par spændende og anderledes opskrifter på guacamole, og jeg har valgt at afprøve en opskrift som kalder på æbler og rosiner! Meget spændende ;) Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke - hvilket ikke sker tit! Jeg synes at denne her guacamole smager utrolig godt, æblerne og rosinerne passer simpelthen så godt til den bløde avocado, så jeg er helt klart fan!

Glutenfri tærte med oksekød

Glutenfri tærtebund med fyld af smørstegte champignoner med hvidløg, tomater og hakket oksekød. Denne tærte er helt sikkert børnevenlig, min datter på 1,5 var i hvert fald ret vild med den. Denne opskrift er til en tærteform på 21 cm. i diameter.

Glutenfri pandekager

Her er en opskrift på glutenfri pandekager, som er smidige, luftige og velsmagende! Som udgangspunkt er havre glutenfri, men afsmitning på møllerier eller opblanding på mark eller under høst gør, at havren bliver 'smittet' med gluten - så husk at købe glutenfri havremel til at lave disse lækre pandekager med!

Kylling Adobo (Filippinsk kylling)

Her får du opskriften på en lækker Kylling Adobo. En filippinsk ret som er vildt smagsfuld og klistret - og meget børnevenlig. Min datter havde de 'lækreste' snaskede fingre efter vi havde spist Kylling Adobo :p

Spelttærte med broccoli og bacon

Denne opskrift på tærtebund lavet med sigtet speltmel og bacon og broccolifyld, er til en tærteform på 23 cm. i diameter. Denne tærte er meget børnevenlig, og min datter på 1,5 var ret vild med den - men, hun er også meget glad for bacon ;)

Hjertesalat med mormor-dressing

Jeg elsker salat. I min verden, er der ikke et måltid uden salat. Her er en opskrift på en lækker sommersalat, der passer perfekt til sommerens grillaftener, eller de dystre vintermåneder, med mormor-dressing.

Vafler med havregryn

En opskrift på glutenfri vafler med havregryn. Som udgangspunkt er havre glutenfri, men afsmitning på møllerier eller opblanding på mark eller under høst gør, at havren bliver 'smittet' med gluten - så husk at købe glutenfri havregryn til at lave disse lækre vafler med :)

Speltpizza

Vi laver tit pizza hjemme hos mig, og det er alle med alle mulige former for pizzabunde, fx blomkålsbund, tortilla bund, mandelmelsbund - her er min opskrift på en pizzabund lavet på speltmel. Opskriften er til to bradepander.

Lakseroulade med purløg og varmrøget laks med peber

Super lækker, enkel og velsmagende lakseroulade uden gluten og laktose - som oven i købet er nem at lave! Min svigerfar er en af dem som ikke kan lide fisk, men sørme om han ikke var helt vild med den her lille lakseroulade! Og nu laver han den oven i købet selv når han får gæster - så den her lakseroulade kan helt klart anbefales!

Brunch på Restaurant Sult

En lørdag i marts tog jeg en veninde under armen, og tog på Restaurant Sult for at prøve deres brunch. Jeg havde nemlig hørt SÅ meget godt om den, plus, de skriver hvilke retter er gluten- og/eller laktosefrie, hvilket er top nice, for så skal man ikke spørge tjenerne hele tiden.

Koldhævede squashboller med hytteost og chiafrø

Jeg elsker de her squashboller. De er bløde indvendigt, sprøde uden på og så har de et godt sejt bid. Det bedste ved dem er at de er at de er koldhævede så du slipper for fedtede fingre og mel ud over det hele. Selvom opskriften måske indeholder ingredienser som kan skræmme nogle fx chiafrø og ølandshvede, så vær ikke bange for at eksperimentere selv. Du kan fx erstatte chiafrøene med hørfrø, eller ølandshveden med almindeligt hvedemel. You can do it!

Boeuf Stroganoff

Boeuf stroganoff, eller bare bøf stroganoff, er en lækker oksekødsret med masser af paprika! En lækker ret som varmer sjælen, og maven, i denne kolde tid.

Kinesisk five spice kyllingelår med nudler

Kinesisk five spice! Nogle mener, at kineserne med deres femkrydderi har prøvet at balancere yin og yang med fem krydderier, andre at de har prøvet at forene de fire grundsmage: sødt, surt, bittert og salt med noget skarpt (for yderligere information omkring dette fantastiske krydderi, scroll helt ned). Denne ret er dejlig simpel, den smager fantastisk, og tager nærmest ingen tid at lave! Og hvis du ikke kender five spice krydderiet, så er den her opskrift udemærket til at få dig ud af starthullet ;)

Sunde madpandekager

Er du også gået på nytårskur og mangler inspiration til lækre retter med mindre kalorier eller de rigtige ingredienser? Her er mit bud på netop dette; sunde madpandekager, som også smager virkelig godt!

Caesar salat

Et enkelt og sundt måltid, der både vil mætte dig og hjælpe dig med at komme i form. Denne opskrift på caeser salat er taget fra Anne Bech's "Fit på 100 dage" bog, hvilken jeg har fulgt lidt med på. Maden er enkel og nem at lave, og træningen er virkelig god! Det kan varmt anbefales...

Frikadeller ala falafel

Vi prøver at undgå at spise kød minimum en gang om ugen. I den anledning er jeg blevet lidt mere udforskende og prøver at finde spændende og anderledes retter, som er både nemme at lave og smager godt. Jeg havde aldrig lavet falafel før og endte med at lave min egen version, da jeg ville undgå friturestegning.

Misosuppe med lyssej

Siden jeg boede i England, har jeg været ret vild med misosuppe. Jeg blev nemlig på et tidspunkt indtroduceret til running sushi, og der var der så misosuppe ad libitum. Sidste år så jeg den her ret i Go' Appetit på Tv2, hvor Louisa Lorang lavede den - dog med rødt kød. Og jeg var så heldig at få fingrene i en pakke Clearspring Hatcho Miso fra naturesource.dk, så selvfølgelig skulle jeg lave misosuppe, dog med fisk. Fisk er godt, fisk er sundt, fisk skal spises året rundt!

Brændende kærlighed med blomkåls- og pastinakmos

Brændende kærlighed er en af de der dejlige gammeldags retter som de fleste elsker. Jeg er en af dem. Jeg spiser dog ikke kartofler, så her er min version med blomkåls- og pastinakmos. Min kæreste synes endda at min version smager bedre end den klassiske!

Chiagrød med chokolade

Chiagrød med chokolade er en dejlig måde at starte dagen på, selvom man skulle tro at den var syndig er den det overhovedet ikke. Chiafrø er de ultimative super frø! To skefulde af disse små frø rummer kalk svarende til flere glas mælk, mere omega-3 end en laksefilet og 30 % flere antioxidanter end blåbær. Flet dem ind i kosten – morgen, middag og aften. Spis chiafrø rå, hele eller knust. Lad dem spire på samme måde som karse, og put dem oven på din mad. Spiser du dem rå, er de gode at blande med tørrede frugter og som drys på morgenmad eller grønsager. Put dem også i dejen, når du bager. Endelig kan du blande 1 spsk. i et glas saft eller juice. Der er mange måder at spise chiafrø på, og her har du en opskrift på en chokoladegrød!

Fennikelsalat med æbler og bacon

Jeg elsker fennikel fordi den har en fantastisk smag af lakrids... Og det er jeg jo virkelig fan af! I denne salat har jeg kombineret den med æbler, bacon og citronolie. Det er en super sprød salat der vækker alle smagsløg.

Braiserede porrer

Bliv inspireret af denne enkle og super lækre opskrift på braiserede porrer som er det perfekte tilbehør til både rødt kød, kylling og fisk!

Æggewrap

Er du glutenallergiker? Eller vil du bare gerne undgå kuldhydraterne? Så er her en nem måde at lave en æggewrap på. Den smager helt fantastisk og er super sund!

Rejecocktail i glas

Jeg er virkelig fan af mine små nye glas. De er perfekte til picnic fordi de er nemme at transportere og portionsanrette. Glassene er fyldt med hvidløgsrejer, mango, avocado, salat, agurk og en skive citron. Lækre ingredienser der giver en anderledes rejecocktail.

The Muffuletta Double Sub

Denne Muffuletta Double Sub er vores fortolkning af den klassiske amerikanske arbejder sandwich. The Muffuletta blev opfundet af en siciliansk immigrant i New Orleans og muffuletta var egentlig betegnelsen for det brød der blev brugt. Vi har dog valg at bruge baguette i stedet for muffuletta-brød for at prøve at fortolke den på vores egen måde.

Rugbrød med avocado, citron, ingefær og sesam

Mangler du også nogle gange inspiration til en lidt anderledes morgenmad eller frokost. Dette sprødristede stykke rugbrød med avocado er langt mere end hvad det ser ud til. Det er nemlig toppingen der gør forskellen. Den syrlige citronskal, den spicy og parfumerede ingefær, den nøddeagtige sesam og salten giver dig den mest perfekte topping til mange retter. Men lige præcis i samspil med den cremede avocado går det hele op i en højere enhed. Jeg har spist den de sidste mange dage til frokost. Mums!

Broccolisalat med miso og ingefær

Da jeg var gravid så jeg Louisa Lorang lave den her salat på Go' Appetit.. og lige siden har jeg tænkt "dét skal jeg lave!!" - så da jeg var så heldig at få en pakke Clearspring Hatcho Miso fra naturesource.dk tænkte jeg med det samme "broccolisalaten!". Så nu, 4 måneder efter, har jeg ENDELIGT fået lavet den her supre lækre og sprøde broccolisalat med miso, ingefær, lime og ristede sesamfrø.

Kyllingegryde

Kylling med tomat, gulerødder og chili. Yum Yum. En velsmagende simreret som slår igennem hver gang.