Fransk chokoladekage

Super lækker fransk chokoladekage, hvor både bund og mousse består af nøjagtig samme dej. Kagen egner sig bestemt til dessertbordet med et syrligt modspil som fx bær.

IngredienserTil 8 person(er)

  • Mørk chokolade150 g
  • Smør150 g
  • Sukker150 g
  • Pasteuriseret æggeblommer100 g
  • Pasteuriseret æggehvider120 g
  • Hasselnødder50 g

Fremgangsmåde

  1. Tænd oven på 175 grader.
  2. Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med smøret.
  3. Pisk æggeblommerne og to tredjedele af sukkeret til en luftig masse.
  4. Pisk æggehviderne stive i en anden skål mens det sidste sukker langsomt tilsættes.
  5. Rør chokladen med æggesnapen.
  6. Vend forsigtigt æggehviderne med chokoladedejen.
  7. Del dejen i to skåle og tilsæt hakkede hasselnødder i den ene. Den anden skål skal på køl.
  8. Smør en springform eller beklæd den grundigt med bagepapir. Kom dejen med hasselnødder ned i springformen og bag den i 25 minutter.
  9. Når kagen er kølet helt ned smørres moussen, som har været på køl, oven på kagen.
  10. Stil den på køl til dagen efter, eller hvis det haster en tur i fryseren.
  11. En halv time før den skal nydes, tages den ud af køleskab/frys og løsnes af springformen.
  12. Nyd den med lækre bær eller andet syrligt tilbehør. MUMS siger jeg bare!!
Tags:, , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger