Foccaciabrød med feta og hvidløg

Mangler du en god opskrift på et brød, som går til alt, så er denne opskrift svaret.

IngredienserTil 8 person(er)

  • Gær50 g
  • Lunkent vand6 dl
  • Olivenolie1/2 dl
  • Groft salt1 tsk
  • Hvedemel1000-1100 g
  • Feta300 g
  • Finthakket hvidløg6 fed

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt olie og salt.
  2. Rør melet i lidt af gangen.
  3. Fetaen smuldres ned i dejen, sammen med hvidløg.
  4. Tilsæt evt. yderligere mel, indtil dejen er smidig.
  5. Smør en skål ind i olie, og vend dejen heri. Læg et klæde over, og lad det hæve til dobbelt størrelse i 2 timer.
  6. Læg bagepapir en en bradepande, læg dejen heri.
  7. Pensel dejen godt med olie, og drøs godt med groft salt.
  8. Dæk bradepanden til med film, og lad den efterhæve i 30 min.
  9. Bag herefter brødet i 20 min. ved almindelig ovn. Lad det køle af på en rist bagefter.

Brødet kan sagtens fryses ned i mindre portioner, så du altid har lækkert brød i fryseren.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger