Luftig focaccia med rosmarin

Super simpelt focacciabrød med rosmarin. Hemmeligheden ved brødet er hævetiden, olie, ælde teknikken og kærlighed. Det smager fantastisk og er både luftigt og sprødt.

IngredienserTil 8-10 person(er)

  • Lunkent and5 dl
  • Øko gær50 g
  • Salt 1 1/2 tsk
  • Olivenolie1 dl
  • Ølandshvedemelca. 700 g

ToppingTil 8-10 person(er)

  • Olie
  • Rosmarin
  • Flage salt

Fremgangsmåde

  1. Find den store bageskål frem og opløs gæren i vandet. Tilsæt et nip salt og olivenolie.
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør det godt igennem med en grydeske.
  3. Sæt det til hævning med et viskestykker over på køkkenbordet. Jo længere det får lov at hæve jo bedre. Mit hævede i 5 timer.
  4. I løbet af hævningen skal der ældes luft ind i brødet. Det gøres ved at bruge grydeskeen, som skal folde dejen udefra og ind på midten (se billederne). Det skal gentages flere gange hele vejen rundt i skålen. Og som sagt flere gange under hævningen. Jeg gør det ca. en gang i timen.
  5. 2 timer før brødet skal være færdigt hældes dejen ud på en bradepande med bagepapir. Forsøg at sprede dejen ud uden at smadre lufthullerne.
  6. Pensel med olie og lad det hæve endnu en time.
  7. Tænd ovnen på 160 grader.
  8. Strø med rosmarin, og prik med fingerspidserne rosmarinen ned i brødet.
  9. Kryder til sidst med flagesalt.
  10. Bag brødet i midten af ovnen i ca. en time. Vil det ikke blive lysebrunt på toppen kan du give det grill i de sidste 5 minutter.
Tags:, , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger