Flødeis med lakrids

Is er slet ikke så svært, som mange gør det til - med eller uden ismaskine. Det eneste du skal være opmærksom på, hvis du ikke bruger ismaskine, er at den ikke krystaliserer. Denne portion giver en liter is, hvilket kan dække en 6-8 serveringer (2 kugler til hver).

Grundsubstansen kan også bruges til andre is. Fx Oreo-is.

IngredienserTil 6-8 person(er)

  • Pasturiserede æggeblommer4 stk
  • Piskefløde500 ml
  • Rørsukker125 g
  • Sweet Licourice Syrup2 spsk
  • Raw liourice Power3 tsk
  • Evt. pynt med Lakrids-basilikum

Fremgangsmåde

  1. Pisk de pasturiserede æggeblommer (husk at dem man køber i supermarkedet indeholder 2 i ét bæger) og rørsukker sammen til en ensartet masse - og gerne lidt mere. Egentlig vil jeg sige til sukkeret ikke knaser længere.
  2. I en anden skål piskes piskefløden til flødeskum.
  3. Vend derefter flødeskummet og lakridspulveret i æggeblomme/rørsukker-massen. Husk at vend det stille og roligt (ikke piske!) indtil også denne masse er ensartet og kom den i en fryseegnet beholder.
  4. Stil det i fryseren. I løbet af den første time, skal isen røres hvert kvarter (for at undgå at det krystaliserer). Sidste gang du rører i den, rører du lakrids-siruppen i.

    Derefter skal den bare passe sig selv. Isen skal minimum have 4 timer i fryseren før den er klar.
  5. Ved servering kan den evt. pyntes med "Lakrids"-basilikum blade. Vores sort hjemme i vindueskarmen er "Siam Queen" og har en kraftig smag af lakrids.

Find andre is her:
Passion og ananas ispinde
Paleo bananis i hjemmelavet chokoladeskål
Jordbæris – sorbet
Mango netarin granité
Oreo-is
Laktosefri iskage med sprød bund
Mosters daim-is med Muttis twist

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger