Mini flødeboller med passionsfrugt, marcipanbund og hvid chokolade

Passionsfrugt og hvid chokolade går bare hånd i hånd - længere er den ikke. Er de de to smage kombineret i flødeboller med passionsskum, marcipanbund og hvidchokolade. Enjoy!

MarcipanbundTil 10 person(er)

  • Marcipan100 g
  • Sukker10 g
  • Mandler10 g

PassionsskumTil 10 person(er)

  • Sukker75 g
  • Glukosesirup40 g
  • Vand30 g
  • Pasteuriserede æggehvider1 bæger
  • Sukker1 spsk
  • Pulveriseret frysetørret passionsfrugt2 1/2 tsk

ChokoladeTil 10 person(er)

  • Hvid chokolade af god kvalitet200 g
  • Pulveriseret frysetørret passionsfrugt

Fremgangsmåde

  1. Smelt sukkeret til bundene og vend mandlerne deri så karamellen bliver fordelt.
  2. Hæld de karamelliserede mandler på bagepapir for at køle af.
  3. Hak mandlerne fint og æld det ind marcipanen.
  4. Rul marcipanen ud til ½ cm tykkelse og stik små bunde ud. Jeg brugte en tyl med en diameter på 1,5 cm. Rul den overskydende marcipan ud igen og stik de sidste bunde ud.
  5. Kog vand, 75 g sukker, og glukose til det er 117 grader. Brug et evt. et stegetermometer.
  6. Pisk æggehviden næsten stiv med en spsk. sukker.
  7. Hæld den flydende sukkermasse op til hviden i en tynd stråle og pisk i yderligere 8 minutter (JA - du læste rigtigt).
  8. Bland pulveriseret frysetørret passionsfrugt i skummet og smag til så det er som du ønsker det.
  9. Sprøjt skummet ud på bundene, så lige på som muligt og uden at det kommer ud over bunden.
  10. Lad dem hvile i en time på køkkenbordet før det overtrækkes med den hvide, tempereret chokolade.

TIP: Her forklarer Mette Blomsterberg hvordan du temperer din chokolade.

Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger