Thailandsk fiskesuppe med karrypasta, krabbe og sej

Lækker thailandsk fiskesuppe med hjemmelavet karrypasta, krabbe og sej. Super lækkert en kold vinteraften, hvor man skal have varmen.

KarrypastaTil 3 person(er)

  • Små grønne chilier3-6 stk
  • Skarlotteløg4 stk
  • Ingefær100 g
  • Hvidløg4 fed
  • Galangarodpasta2 spsk
  • Citrongræs3 stk
  • Stødt koriander2 tsk
  • Spidskommen 2 spsk
  • Saft og skal af øko citron1 stk
  • Kaffir limeblade4 stk
  • Salt1 tsk

Øvrige ingredienserTil 3 person(er)

  • Solsikkeolie2 spsk
  • Kokosmælk1 dåse
  • Fiskebouillon2 dl
  • Fiskesause2 spsk
  • Hummerpasta terning1/2 stk
  • Sukker2 tsk
  • Grønne bønner125 g
  • Forårsløg100 g
  • Sej500 g
  • Krabbekød300 g

Fremgangsmåde

  1. Blend alle ingredienserne til karrypastaen til den er glat. Tilsæt evt. lidt vand hvis den bliver for tør.
  2. Nu til suppen. Varm olien i en stor gryde og rist karrypastaen af i et par minutter uden den tager farve.
  3. Tilsæt kokosmælk, bouillon, fiskesauce, hummerpasta terning og sukker og lad det simre i 25 minutter.
  4. Snit børnner og forårsløg og kom det i suppen, som derefter koger videre i 5minutter.
  5. Skærfisken i 3 gange 3 cm og kom det i suppen. Lad det simre i 3 mintter, hvorefter krabben tilsættes og varmes i 1 minuts tid.
  6. Server med lækkert brød.

TIP1: Hummerpastaen kan købes hos Irma.

TIP2: Suppen er selvfølgelig bedst med frisk fisk, men er det sidst på måneden kan du også bruge frosset fisk og krabbe på dåse.

Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger