Lækker thailandsk fiskesuppe med hjemmelavet karrypasta, krabbe og sej. Super lækkert en kold vinteraften, hvor man skal have varmen.

KarrypastaTil 3 person(er)
- Små grønne chilier3-6 stk
- Skarlotteløg4 stk
- Ingefær100 g
- Hvidløg4 fed
- Galangarodpasta2 spsk
- Citrongræs3 stk
- Stødt koriander2 tsk
- Spidskommen 2 spsk
- Saft og skal af øko citron1 stk
- Kaffir limeblade4 stk
- Salt1 tsk
Øvrige ingredienserTil 3 person(er)
- Solsikkeolie2 spsk
- Kokosmælk1 dåse
- Fiskebouillon2 dl
- Fiskesause2 spsk
- Hummerpasta terning1/2 stk
- Sukker2 tsk
- Grønne bønner125 g
- Forårsløg100 g
- Sej500 g
- Krabbekød300 g
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienserne til karrypastaen til den er glat. Tilsæt evt. lidt vand hvis den bliver for tør.
- Nu til suppen. Varm olien i en stor gryde og rist karrypastaen af i et par minutter uden den tager farve.
- Tilsæt kokosmælk, bouillon, fiskesauce, hummerpasta terning og sukker og lad det simre i 25 minutter.
- Snit børnner og forårsløg og kom det i suppen, som derefter koger videre i 5minutter.
- Skærfisken i 3 gange 3 cm og kom det i suppen. Lad det simre i 3 mintter, hvorefter krabben tilsættes og varmes i 1 minuts tid.
- Server med lækkert brød.
TIP1: Hummerpastaen kan købes hos Irma.
TIP2: Suppen er selvfølgelig bedst med frisk fisk, men er det sidst på måneden kan du også bruge frosset fisk og krabbe på dåse.
Tags:fiskesuppe, suppe, suppe med kokosmælk, suppe med krabbe, suppe med sej, thai fiskesuppe, thailandsk fiskesuppe