Fastelavnsboller til børnene med guldkarameller og solbærglasur

Hvad skal man dog komme i fastelavnsbollerne til børnene? Her er en sjov variant med guldkarameller og pink solbærglasur.

BolledejTil 15 person(er)

  • Mælk1 dl
  • Gær25 g
  • Sukker15 g
  • Æg1 stk
  • Salt1 nip
  • Mel250 g
  • Smør75 g

FyldTil 15 person(er)

  • Guldkarameller45 stk

ToppingTil 15 person(er)

  • Flormelis
  • Vand
  • Fysetørret og pulveriseret solbær

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i mælken.
  2. Kom sukker, lidt salt og ægget i. Pisk til sukker og salt er opløst.
  3. Smulr smøret ud i melet og tilsæt mælkeblandingen.
  4. Ælt det til en let klistret masse og lad dejen hæve i en time.
  5. Fjern papiret fra de mange guldkarameller.
  6. Når dejen er færdighævet deles den i to og rulles ud på bordet i firkanter. Del hver af dem i 8 kvadrater og placer tre guldkarameller i på midten af hver af dem.
  7. Fold omhyggeligt hjørnerne sammen så fyldet ikke flyder ud.
  8. Kom bollerne i muffinsforme eller kom dem direkt på bagepapiret :). Lad dem efterhæve i en halv time.

    Husk imellemtiden at tænde ovnen på 200 grader.
  9. Pensl bollerne med vand og bag dem i ovnen i 15 minutter.
  10. Lad bollerne køle af før du pynter med solbærglasuren. Har du ikke noget frysetørret pulveriseret solbær, kan jeg forestille mig at Ribena fungerer ligeså godt. :)
Tags:, , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger