Fastelavnsboller med lakrids

Jeg har i den sidste uge eksperimenteret med forskelligt fyld til fastelavnsboller. I denne første variant har jeg brugt en remonce lavet at lakridsmarcipan og toppet bollen med hvid chokolade og lidt revet citronskal. Det er virkelig lækkert.

JA - de ligner muffins og det er der kun en grund til. I første forsøg endte alt mit fyld nemlig på bagepladen i stedet for i bollerne. :) I sådan en situation er muffinsformene et hit.

BolledejTil 15 person(er)

  • Mælk1 dl
  • Gær25 g
  • Sukker15 g
  • Æg1 stk
  • Salt1 nip
  • Mel250 g
  • Smør75 g

LakridsremonceTil 15 person(er)

  • Lakridsmarcipan75 g
  • Sukker75 g
  • Smør75 g

ToppingTil 15 person(er)

  • Hvid chokoladeca. 200 g
  • Lakridsgranulat
  • Skal fra øko citron

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i mælken.
  2. Kom sukker, lidt salt og ægget i. Pisk til sukker og salt er opløst.
  3. Smulr smøret ud i melet og tilsæt mælkeblandingen.
  4. Ælt det til en let klistret masse og lad dejen hæve i en time.
  5. Imens kan du lave remoncen ved at rive lakridsmarcipanen og røre det sammen med blødt smør og sukker. Har du ikke noget lakridsmarcipan kan du bruge almindelig marcipan og tilsætte lakridspulver i stedet for. Jeg brugte lakridsmarcipanen fra Johan Bülow og det er virkelig godt.
  6. Når dejen er færdighævet deles den i to og rulles ud på bordet i firkanter. Del hver af dem i 8 kvadrater og placer en tsk. lakridsremonce i midten af hver af dem.
  7. Fold omhyggeligt hjørnerne sammen så fyldet ikke flyder ud.
  8. Kom bollerne i muffinsforme, hvis du vil være sikker på at dit fyld ikke havner ved siden af bollerne :). Lad dem efterhæve i en halv time. Husk også at tænde ovnen på 200 grader.
  9. Pensl bollerne med vand og bag dem i ovnen i 15 minutter.
  10. Lad bollerne køle af før du pynter med smeltet hvid chokolade, lakridsgranulat (el. lakridspulver) og revet skal fra en citron.

Dejen er fra Meyers og kan findes i her.

Fastelavnsbollerne kan sagtens spises dagen efter også. De smager skønt og er ikke tørre.

Tags:, , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger