Famses drømmekage aka. amerikansk brunsviger

YAY jeg har fået tilsnusket mig farmors opskrift på, hvad vi almindelig mennesker kender som en drømmekage. Hun kalder den en Amerikansk brunsviger?? Jeg ville ønske jeg kunne spørge hende hvorfor i al verden hun har navngivet den det, men jeg må nøjes med at nyde kagen og sende hende en kærlig tanke. Tak famse!

KagenTil 12-20 person(er)

  • Æg2 stk
  • Salt1 knivspids
  • Vaniljesukker1 tsk
  • Sukker150 g
  • Mel125 g
  • Bagepulver2 tsk
  • Mælk7 spsk
  • Smør50 g

Kokos toppingTil 12-20 person(er)

  • Smør75 g
  • Kokosmel100 g
  • Brin farin125 g
  • Mælk2 spsk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk æggene godt med slat, vanilijesukker og sukker.
  3. Bland mel og bagepulver og rør det i æggemassen.
  4. Kog smør og mælk sammen og kom det varmt i dejen mens der røres.
  5. Kom dejen i en smurt bradepande ca. 18 gange 28 cm.
  6. Bag kagen i 15-20 minutter.
  7. Imens koges smør, brin farin, kokosmel, og mælk sammen.
  8. Kom det over den forbagte dej og bag videre i 10-15 minutter.
Tags:, , , , , , , , , , ,

Kommentér 1 kommentarer

Dine oplysninger

  1. K Svar

    Jeg har også en opskrift som er overleveret fra min mormor og det er samme opskrift som ovennævnte.
    I min familie hedder den også brunsvigerkage, og jeg skal hver gang jeg har bagt den skulle fortælle
    “folk” at det altså ikke er en drømmekage idet bunden er meget tyndere (bedre syntes jeg) end på en drømmekage som godt kan være noget sandkageagtig.