Æble ingefær juice

Nøj der er mange der har influenza for tiden. Har også selv været ramt... Men nu skal det være nok. Jeg har sat mig for at jeg skal erstatte kaffen om morgenen med en god og sund juice. Min favorit lige nu er denne æble ingefær juice med citron. Dejligt mange vitaminer og så bider den lidt i halsen af den stærke ingefær. I love it.

Sommerdrink med mynte

Gry, min veninde, kom på besøg en dag i maj, og havde en kæmpestor potteplante med, som så viste sig at være mynte fra hendes lokale grønthandler. Gry satte mig i sving med at lave denne her lækre sommerdrink, som egentlig godt kan kategoriseres som en mojito uden alkohol. Mums.

Agurk og æblejuice

Jeg er virkelig blevet tilhænger af vores nye slowjuicer. Vi laver nærmest en ny juice hver weekend. Så her er weekendens agurk og æblejuice med masser af bladselleri og citron.

Bladsellerijuice med æble

YUM! Der er ikke noget bedre end når juiceeksperimentet bliver et hit. Henover påsken er der blevet eksperimenteret med vores nye slowjuicer. Jeg blev selv lidt imponeret over denne bladsellerijuice som udover bladselleri indeholder æbler, agurk, ingefær og mynte. Den er dejlig frisk og læskende på en forårsdag som i dag.

Brunch på Restaurant Sult

En lørdag i marts tog jeg en veninde under armen, og tog på Restaurant Sult for at prøve deres brunch. Jeg havde nemlig hørt SÅ meget godt om den, plus, de skriver hvilke retter er gluten- og/eller laktosefrie, hvilket er top nice, for så skal man ikke spørge tjenerne hele tiden.

Lakridsjuice

Yum yum yum - alle der elsker lakrids vil elske denne juice. Verdens bedste lakridsjuice som er sund. I min optik kan det nærmest ikke blive bedre :)

Gulerods æblejuice med appelsin og ingefær

Kæresten og jeg har været heldige og låne Eiks juicepresser, så hver weekend i de sidste par uger har vi haft vores eget lille juicepressri :) Vildt hyggeligt. Vi er blevet så bidt af det, at vi nu går all in og køber en slow juicer. YAY det bliver fedt! Nå men anyways - denne gulerods æblejuice er nok den bedste vi har kreeret ind til videre. Det er nok også en af de mest "normale" juicer der selvpresses, så derfor skal i selvfølgelig ikke snydes for opskriften.

Rødkålsjuice

Hvem sagde man ikke kan lave juice af rødkål? Det lyder måske underligt, men det smager faktisk rigtig godt. Og det er en af de gode muligheder for at få rå kål på!

Ananas smoothie med skyr

Endnu en af de lækre og nemme smoothies, som snildt kan fungere som morgenmad. Jeg får virkelig eksperimenteret i smoothie køkkenet i øjeblikket, og her er der kommet en ananas smoothie med skyr ud af det.

Melon smoothie

Udover at jeg bruger min slowjuicer næsten hver dag, er jeg også begyndt at bruge min elskede blender i køkkenet. Den bliver tit brugt til supper men i dag blev det til en sund melon smoothie med nøddemælk, melon og banan! Den er sund, mættende og smager simpelthen alt for godt til du kan lade være!

Juice opskrift for begynder

Jeg har fået et nyt familiemedlem i køkkenet. Hun hedder Wilfa slowjuicer og jeg har fornøjelsen af at lave lækre juicer. Det hele startede sådan set i søndags, da min mand synes, at vi skulle til DM i Saft arrangeret af Aarstiderne. Det var inspirerende og sat gang i vores juiceproduktion herhjemme! Jeg lægger dog ud med en begynderjuice, som har få og almindelig ingredienser i, som passer til en hver smagsløg.

Spinatsmoothie med ananas og vindruer

Er jeg den eneste som synes at spinat giver en tør smag i munden? Sikkert ikke... Men det skulle jo være så sundt, så jeg forsøger ofte, at få det ind i min mad... Her har jeg lavet, hvis jeg selv skal sige det, en møg lækker spinatsmoothie som er stoppet med alt det bedste.

Skyr smoothie med mango

Absolut en af de bedste og mest mættende smoothies jeg har fået i længere tid. Super nem at lave og kan sagtens gøre det ud for et morgenmåltid.

Ice tea

Super nem ice tea som smager fuldstændig fantastisk på en varm sommerdag.

Skyrsmoothie med hindbær og æblemost

For et par dage siden snakkede jeg morgenmad med mine nye kollegaer hos Zenji. Mange af os har det på samme måde når vi spiser morgenmad - det vokser i munden og man får kvalme efter et par bidder. Camilla kom så med et forslag jeg tog til mig. En skyrsmoothie! Jeg kan godt synes, at skyr også bliver kvalmende om morgenen, men fordi den her bliver fortyndet med æblemost og blandet med hindbær, glider den ned som en leg. I skylder jer selv at prøve den og tak til Camilla :)

Ingefær og rabarber juice med brus

Sprudlende, forfriskende og lækker juice med brus - eller brusjuice (!) med smag af rabarber og ingefær.

Ingefær har i årtusinder været et populært middel mod fordøjelsesbesvær, diarre, kvalme og mange andre lidelser, men roden indeholder en række vitaminer og antioxidanter, der har vist sig vigtige mod blandt andet tarmkræft, diabetes, hjertekarproblemer og fertilitet.

Frisk rabarber har et lavt kalorieindhold, er sprængfyldt med bl.a. fibre, kalium og c vitamin - en anden sjov ting med rabarber er, at det faktisk er en grøntsag! Og den er i sæson nu (april-oktober)! Så smut du ned og høst nogle rabarber (og ingefær) og lav denne forfriskende brusjuice til dig og dine <3

Læskende spansk sangria

For mig, der ikke er den store øldrikker, er det lækkert at kunne ty til alternativer når der skal hygges i sommervarmen. Her er opskriften der for et kort øjeblik får mig tilbage til spanke strande og lækre mænd :) En ultra lækker og autentisk sangria!

Iskaffe på nul komma dut

Ah! Jeg elsker det varme vejr vi har lige nu. Nå solens ankomst melder sig er der intet bedre end at sidde ved mit lille cafebord og nyde en iskaffe. Jeg synes dog det kan være svært at ramme den samme kombination som cafeerne har. Det skyldes nok mest kvaliteten kaffen og de forskellige sirup. Nå men jeg er kommet frem til den version, som jeg synes er aller bedst. Den har gennem sin udvikling kvalificeret sig til at komme med ud til cafebordet i sommersolen. Jeg håber den vil gøre det samme for jer.

Sund spinatjuice med gulerod, persille og æbler

Forleden var jeg så heldig at låne Eiks juicer. Jeg ville afprøve om det var endnu en uundværlig dims i køkkenet. Hurtigt meldte spørgsmålet om hvilken type juice jeg skulle lave. Jeg er fan af, at man kan skjule en masse grøntsager men jeg synes stadig den skal have den sødme i sig, som man ofte finder i frugt. Denne spinatjuice er juicen hvor grøntsagerne bliver skjult af saftige æbler. Den indeholder selvfølgelig spinat og æble, men også gulerod og persille. Ja tro mig - dine krydderurter kan sagtens finde vej til din juice.

Jeg overvejer pt. om jeg skal anskaffe mig en juicer, for jeg synes virkelig det er lækkert. Men jeg må nok også konstatere at det er dyrt i frugt og grønt, og derudover tager det en krig at gøre juiceren ren efterfølgende. Hm!

Ingefær- og skovbærsmoothie

Ingefær er det nye sort! Jeg er langsomt blevet mere og mere glad for den stærke rod og drikker nu dagligt 10 cl. ingefærdrik. Bangs ingefærdrik er med citron og appelsin, og smager herligt i sig selv. Men når der trods alt skal lidt variation ind i morgenmaden, så kommer jeg ingefærdrikken i denne lækre ingefær- og skovbærsmoothie. Mums det er lækkert!

Brombærsmoothie med chiafrø

Jeg er superfan af de små chiafrø. Jeg forsøger at bruge dem i min daglige madlavning, fordi de indeholder en stor koncentration af blandt andet omega-3 og kostfibre. Normalt bruges de i bagværk, men her er de kommet i min morgensmoothie :)

Hindbær mango smoothie

Jeg elsker at drikke en smoothie om morgen når jeg har lidt ekstra tid. Her er mine nye yndling hindbær mango smoothie med lime og ingefær. Prøv den!

Snaps med Honning

Hjemmelavet snaps med honning. Bunden er en klar brøndum - tilsat honning. Honningen overtager fuldstændig snapsen, hvilket gør den til en meget "let drikkelig" snaps - husk at virkningen stadig er den sammen som en normal snaps.

Myntelemonade

Forleden skulle jeg bruge skal af virkelig mange limes, men jeg synes altid saften også skal bruges. Så da jeg fandt denne myntelemonade på Gastros hjemmeside besluttede jeg mig for at lave den. Hold nu op hvor er den go!!

Mandelmælk

Mandelmælk er et friskt og nemt alternativ til ris-, soya- og havremælk. Proportioneringen til at lave mandelmælk, er altid 1 dl. mandler mod 3 dl. vand. Ud fra det kan du faktisk selv justere hvor meget og hvor lidt mandelmælk du vil lave. Til denne opskrift har jeg brugt 3 dl. mandler og 9 dl. vand - det giver ca. 1 liter mandelmælk.

Jordbær mojito

Vildt lækker og sommerforfriskende jordbær mojito. Den kan bruges som velkomstdrink, som jeg gjorde, eller du kan lade den være din "best body" i festligt lag.

Ingefærshots

Min kære lillebror har lært mig at man skal drikke en ingefærshot hver morgen. "Det skulle være så godt for helbredet" - siger han. Her kommer hans opskrift.

Champagne cocktail

Fredag og næsten fyraften! Skal du have gæster, og vil du gerne imponerer, så se her. Denne cocktail er intet mindre end fantastisk, og vil med garanti blive husket :-)

Cool mint latte med lakridstop

Jep! Kong vinter er vendt tilbage med sne i lange baner. I hvert fald her i københavn. Mit trick til at holde varmen er en cool mint latte. Denne er en cool en af slagsen. ;)

Hindbær appelsin smoothie

6 stykker frugt om dagen? Ja, jeg er nok ikke den eneste der ikke helt lever op til det krav. Men en smoothie er en virkelig god måde at få masser af lækker frugt på - og så er det tilmed et sundt og velsmagende mellemmåltid på sådan en lækker forårs dag i marts. :)

Kiwi-æble drik

Der er intet som et ordenligt energi boost, som en god start på morgenen. Denne lille hapser er umådelig nem at lave og så smager den tilmed godt.