Whisky lagkage

Denne lagkage er så nemt at lave at det ikke kan betale sig at lade være. Whisky'en og chokoladen giver den en smag lidt hen af Tiramisu.

Key lime pie

YAY! Jeg elsker jo vores lille kage i lag tema :D Her er mit bud på en kage i lag - nemlig denne smukke og friske key lime pie lavet af en sprød digestive kiksebund, kondenseret mælk og masser af lime. Den fungerer godt som et friskt pust på en lidt varm sommerdag.

Brug en tærteform på 22-24 cm.

Jordbærkage med mazarinbund

Da jeg for nylig skulle fortælle mine kollegaer at jeg var gravid, er der tradition for på arbejdet at man giver jordbærkage. Så det måtte jeg selvfølgelig sørge for.. :) Jeg ledte efter opskrifter på nettet, og modificerede lidt på et par af dem, og fandt frem til denne lækre, og forholdsvis nemme version.

Madblogger udfordringen: Lakrids crème brûlée med hindbær symfoni

Jeg har taget en udfording op! Madblogger udfordringen er en hyldest til madblogger fællesskabet og er altså ikke en konkurrence i den forstand. Udfordringen lyder på at splejse to opskrifter, hvoraf den ene er fra en anden madblogger, som man får tildelt, og den anden er ens egen.

Jeg fik tildelt bloggen GOURMENSCH og har valgt at parre hans opskrift på crème brûlée med min egen Bær symfoni med lakridsråcreme. Here we go!

Solbær macarons

Smukke solbær macarons - stærkt inspireret af søde Maja, som har bloggen Chocolat. Hvis ikke i kender hendes blog kan jeg varmt anbefale den. Dette er min version af hendes basisopskrift på macarons - her med solbær.

Fransk chokoladekage

Super lækker fransk chokoladekage, hvor både bund og mousse består af nøjagtig samme dej. Kagen egner sig bestemt til dessertbordet med et syrligt modspil som fx bær.

Granatæblefromage med små granatæblebomber

Jeg fik lyst til at prøve at lave en fromage som ikke består af citron eller appelsin. Denne er en granatæblefromage, som har hele granatæblekerner der eksploderer i munden når man tygger på dem. Det er super lækkert! Opskriften er i den grad inspireret af Eiks Citrusfromage, som jeg synes var super god, blandt andet fordi den er laktosefri og dermed ikke indeholder fløde.

Æbleskiver med æbler og marcipan

Jeg har altid undret mig over, hvorfor i al verden æbleskiver bliver kaldt æbleskiver. Det har som udgangspunkt intet med æbler at gøre og de er i hvert fald slet ikke skåret i skiver. Nåh, men her er min version af de lækre æbleskiver er der rent faktisk er æbler i - og lidt marcipan. :) De er super gode og kan helt sikkert anbefales.

Paleo Pebernødder

Jeg elsker julekrydderierne, og fik lyst til pebernødder. Jeg er ikke særlig glad for "normale" pebernødder, så jeg kastede mig ud i at google opskrifter på paleo pebernødder og fandt så ud af, at der ikke er noget engelsk ord over for pebernødder, andet end "small christmas cookies". Men altså, jeg endte da med en opskrift som jeg selv synes er ret god.

Paleo chokolademuffins

Jeg indrømmer gerne, at jeg spiser de her muffins til morgenmad. Og nu skal jeg fortælle dig hvorfor: kakaobønnen indeholder noget der hedder flavonoider. Flavonoider menes at have positive helbredseffekter, så som at styrke immunsystemet og beskytte kredsløbet samt beskytte mod sygdomme som for eksempel kræft og hjerte-kar sygdomme. Så, kom i gang med at bage de her muffins. En om dagen holder lægen af vejen (noget i den stil..)!

Risalamande forklædt som ris a la tiramisu

Hmm klassisk julefrokost med et twist... Min klassiske risalamande er her forklædt som ris a la tiramisu og er inspireret af Grød. Jeg har dog tilføjet alkohol, mandler og mere chokolade og jeg må indrømme jeg er fan. Opskriften her er laktosefri, men du kan nemt erstatte den laktosefri mælk og fløde med almindelige mælkeprodukter.

Paleo karamelsovs

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker kage og tilhørende. Jeg har derfor prøvet mig lidt frem og har, synes jeg selv, fundet opskriften på en paleo karamelsovs der smager mega godt. Der er kun fire ingredienser, der er INGEN fløde eller sukker, den er nem at lave og så smager den af karamel. Nammi!

Lyserød lørdag: Jordbærmousse med jordbærsauce og knas

Det er en helt speciel lørdag i dag - lyserød lørdag! Lyserød lørdag er dagen hvor der sættes fokus på brystkræft. En forfærdelig kræftform som 4700 danske kvinder lider under. Lyserød lørdag temaet skal selvfølgelig gå igen her på bloggen så derfor har jeg lavet denne lyserøde jordbærmousse med jordbærsauce og knas. Yum yum!

Fri Citrusfromage

Jeg har lige været hårdt ramt af influenza, og brugte tiden på at se maaaaasser af madprogrammer. Bl.a. så jeg Spise med Price, Den store bagedyst OG Kongerigets Kager! Blev svært inspireret af dem alle sammen til at lave den her laktosefri citrusfromage. Så, jeg har faktisk taget lidt af hvert program og udfaldet blev den her fantastisk friske og bobbel-sprøde appelsin-citronfromage! Reglen er, 1 æg pr. person, 1 blad husblas pr. person, 25 gr. sukker pr. person og ca. en ½ citrusfrugt pr. person. Jeg lavede til 6 personer og fik knap 2 liter (dejlig) fromage ud af det - som blev spist på ca. 24 timer... nammi. Jeg skriver opskriften ind som jeg lavede den - men basis opskriften er som beskrevet foroven!

Mirabellekage

Forrig weekend var jeg i sommerhus med mine piger og jeg fik de smukkeste mirabelle blommer med hjem. Det blev til en mirabellekage med en lækker kransekagebund.

Sprøde pandekager

Der er intet som lækre sprøde pandekager med is og marmelade. Som mange nok ved er tricket, til en sprød pandekage, at komme øl i dejen. Mums mums!

Makronkager

For efterhånden en hel del år siden, var min fader i civilforsvaret, hvor de ofte fik serveret denne makronkage - og gudskelov fik han opskriften med hjem. Siden da er disse kager blevet serveret til adskillige festlige lejligheder i familien, for ikke nok med at de er utrolig lette at lave - så smager de også utrolig godt! Så hvis du ikke allerede er støt på denne efterhånden gamle opskrift, så er det bestemt ikke for sent at prøve den af! ;o)

Hasselnøddecupcakes med creamcheese

Her er et bud på en lækker sprød nøddecupcake. Selvom creamcheesen er ufattelig sød, er de to ting et perfekt match. Du kan pynte dem som du ønsker, det er kun fantasien der sætter grænser. Vi havde dem med til restaurant day d. 18. august og vores gæster var vilde med den lille sag.

Grillede frugtspyd med kokosmarcipan

Tag ikke fejl - desserten kan sagtens grilles. Her består den af grillede frugtspyd med marcipan som er vendt i lime og kokos. En virkelig lækker og eksotisk kombination. Du kan servere spydene med vaniljeis og chokoladesovs.

Lakridsparfait

Denne lakridsparfait er super nem at lave og så smager den formidabelt. Det fantastiske ved parfait is er at de ikke kræver en ismaskine for at blive lækre.

Farmors koldskål med kirsebær

Da jeg var syg og blev passet af min nu afdøde farmor, blev jeg ofte forkælet med hendes hjemmelavede koldskål - dog uden kirsebær. Kirsebærene er mit lille twist på hendes lækre dessert. Jeg siger det bare: Farmors koldskål er den bedste!

Mazarinkage

Fantastisk lækker mazarinkage med mørk chokoladeganache på toppen. Kagen er i den sødere ende så en god kop kaffe skader ikke. Lige dén kombination er faktisk tilnærmelsesvis genial. :)

Mosters daim-is
med Muttis twist

Mosters daim-is blev første gang smagt til hygge med min skønne familie. Siden da, er den mere eller mindre blevet et obligatorisk indslag, når vi ses til større arrangementer. Min kære mutti har fundet på at lave en mandelbund til isen, som gør den mere til en islagkage end bare is. Mmm det kan ikke beskrives med ord, hvor godt den smager. Den skal simpelthen bare prøves!

Laktosefri iskage med sprød bund

Selvom man ikke kan tåle mælkesukker, er der da ingen grund til at blive snydt for en god kage. Denne laktosefri iskage med sprød bund er selvfølgelig lavet med laktosefrie produkter og smager - hvis jeg selv skal sige det - utrolig lækkert på en varm sommeraften.

Flødeis med lakrids

Is er slet ikke så svært, som mange gør det til - med eller uden ismaskine. Det eneste du skal være opmærksom på, hvis du ikke bruger ismaskine, er at den ikke krystaliserer. Denne portion giver en liter is, hvilket kan dække en 6-8 serveringer (2 kugler til hver).

Grundsubstansen kan også bruges til andre is. Fx Oreo-is.

Oreo-is

Is er slet ikke så svært, som mange gør det til - med eller uden ismaskine. Det eneste du skal være opmærksom på, hvis du ikke bruger ismaskine, er at den ikke krystaliserer. Denne portion giver en liter is, hvilket kan dække en 6-8 serveringer (2 kugler til hver).

Grundsubstansen kan også bruges til andre is. Fx Lakrids-is.

Mango nektarin granité

Wuuhuu! En is hvor det rent faktisk er meningen den skal krystalisere. Allerede der elsker jeg konceptet :) Denne mango nektarin granité er noget nær det nemmeste jeg længe har prøvet.

Jordbæris – sorbet

Jeg elsker friske danske jordbær og jeg elsker is!! Hvorfor ikke så trylle en jordbær sorbet is frem?! Den er nem og tager ikke lang tid at lave...

Kokoskage

Dejlig lækker kokoskage som også indeholder banan og chokolade. Den serveres bedst kold med et stort glas friskpresset appelsinjuice på en varm sommerdag!

Nøddetoppe

De klassiske kokostoppe er nu forklædt som lækre sprøde nøddetoppe med marcipan og chokolade. Mums!

Pærecrumble med chokolade

Pære belle helene er sådan ca. min yndlingsdessert. Hvorfor ikke prøve at twiste den en smule? Derfor kom jeg på denne pærecrumble med lækker chokolade og vanilje creme fraiche. De tre ingredienser er og bliver en godt match.

Dessert tallerken

Én opskrift, flere kager og wupti pludselig har du en hel dessert tallerken ;) Det er nok verdens nemmeste grund opskrift som er nem at huske selvom man ikke lige har sin kogebog, telefon eller internet i nærheden! Det er endda nemt at justere op og ned i mængden!

Nøddemuffins

Fantastiske nøddemuffins som ikke indeholder nogen former for mel. Jeg vil tilnærmelsesvis kalde dem sunde!

Havregrynspletter

En lidt sundere version af de traditionelle amerikanske pandekager. De er bedst med lidt frugt og ahornsirup på. Namme!

Kokostoppe med lakrids

Jeg beklager på forhånd alle mine opskrifter med lakrids - men jeg er afhængig! Den originale opskrift kommer fra Mette Blomsterberg og så har jeg selv fiflet lidt med lakridsen ;)